Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024 – 2025: Ποιοι δικαιούνται «έξτρα» μόρια

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2024 – 2025: Ποιοι δικαιούνται «έξτρα» μόρια

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των voucher για την ένταξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης της περιόδου 2024 – 2025.

Μάλιστα, όπως είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο προϋπολογισμός για φέτος είναι αυξημένος στα 361,2 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε περισσότερους από 173.000 δικαιούχους γονείς όλων των δομών.

Για πρώτη φορά μάλιστα φέτος, πριμοδοτούνται με αυξημένα μόρια οι τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες. Συγκεκριμένα, αντί για 40 μόρια που έπαιρναν πέρσι, φέτος θα πάρουν 50.

«Φέτος μεριμνούμε ώστε να καλύψουμε περισσότερα παιδιά από ποτέ και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης», είπε στη Βουλή.

Πρόσθεσε ακόμα πως βασική μέριμνα της κυβέρνησης είναι η πολύτεκνη οικογένεια, προαναγγέλλοντας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, το οποίο θα έχει βασικό πυλώνα στήριξης τους πολύτεκνους. Σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση έχει λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, μεταξύ αυτών η αύξηση του επιδόματος παιδιού και η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειας που έχουν παιδιά.

Διαβάστε επίσης: «Πάντα υπάρχει το αύριο»: Η ιταλική κωμωδία που έσπασε ταμεία στους θερινούς κινηματογράφους

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr