Ακίνητα: Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις χρήσης
Πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν σωστά τη χρήση ακινήτων προβλέπει η νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες ή οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα για την ενημέρωση του Μητρώου Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων, όταν πρόκειται για μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτου.
Αν η δήλωση δεν υποβληθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον υπόχρεο.
Ακόμη αυστηρότερη είναι η πρόβλεψη για περιπτώσεις στις οποίες υποβάλλονται ανακριβή στοιχεία από μισθωτή ή παραχωρησιούχο και αυτά χρησιμοποιούνται για τη χορήγηση επιδομάτων, ενισχύσεων ή επιδοτήσεων. Σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο φτάνει τα 1.000 ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπεται και πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση που δήλωση χρήσης ακινήτου, η οποία έχει υποβληθεί με λανθασμένα στοιχεία, χρησιμοποιηθεί για τη λήψη επιδομάτων ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων.
- 7 λεπτά πριν ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά: Προσλήψεις για διοικητικούς, ηλεκτροτεχνίτες, υδρονομείς, εργατοτεχνίτες
- 8 λεπτά πριν Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Οι νέοι δικαιούχοι και τα αυξημένα ποσά
- 8 λεπτά πριν Στον «αέρα» οι άδειες υγειονομικών: Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μη χαθούν οι μέρες του 2024 και του 2025!




