Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022: Έτσι θα γίνουν οι προσλήψεις

Ολόκληρο το σχέδιο - Κάντε τώρα προετοιμασία

Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2022, ανοίγει τον δρόμο, για μόνιμες προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς.

Το workenter.gr αποκαλύπτει, ολόκληρο το σχέδιο για τις προσλήψεις.

Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ είναι η βάση, για να κερδίσουν οι υποψήφιοι των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τη μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής:

 • Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στον γραπτό διαγωνισμό. Η προθεσμία ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 του ίδιου μήνα
 • Με βάση τις γραπτές εξετάσεις (που θα γίνουν πιθανότατα τον Απρίλιο), το ΑΣΕΠ δημιουργεί πίνακα επιτυχόντων. Θεωρούνται επιτυχόντες, όσοι πιάσουν τη βάση (55 μονάδες) σε καθένα από τα δύο μαθήματα του διαγωνισμού
 • Εν συνεχεία βγαίνουν οι προκηρύξεις από δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς. Αυτές οι προκηρύξεις, θα περιλαμβάνουν περίπου 6.000 θέσεις, για πτυχιούχους ΠΕ και ΤΕ
 • Όσοι είναι επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό - και μόνο αυτοί - δικαιούνται να κάνουν δεύτερη αίτηση ( η πρώτη αίτηση ήταν για συμμετοχή στον γραπτό), στην οποία θα επιλέξουν θέσεις και θα βάλουν και τα προσόντα τους: Μεταπτυχιακά αν υπάρχουν, εμπειρία, ξένη γλώσσα, γνώση Η/Υ. Όποιος δεν διαθέτει αυτά τα πρόσθετα προσόντα, δεν σημαίνει ότι κόβεται, απλώς δεν θα πάρει αυτά τα μόρια. Σημειώστε ότι αυτά τα μόρια είναι ελάχιστα και μπαίνουν ως προσαύξηση, στη βαθμολογία της γραπτής εξέτασης. Για να γίνει κατανοητό, η εμπειρία όπου κι αν αποκτήθηκε και χωρίς να έχει συνάφεια με τη θέση, αποδίδει μέχρι πέντε μόρια για πέντε χρόνια (1 μόριο για κάθε χρόνο). Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με πτυχίο φιλολόγου έγραψε 60 μονάδες στο πρώτο μάθημα, 70 μονάδες στο δεύτερο και έχει ένσημα (οποιαδήποτε ένσημα, για οποιαδήποτε δουλειά δύο χρόνια), θα πάρει δύο μόρια από εμπειρία. Άρα η συνολική του βαθμολογία είναι 60+70+2=132 μόρια. Με τα 132 μόρια, θα μπει στην διεκδίκηση των θέσεων, που θα προκηρύξουν οι φορείς.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το σύστημα, σημειώστε ότι η δεύτερη φάση των αιτήσεων για τους φορείς, μοιάζει κατά πολύ με τις γνωστές προκηρύξεις "Κ". Μόνο που δικαίωμα συμμετοχής σε αυτές, θα έχουν πλέον οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Το workenter.gr θα σας δώσει παρακάτω αναλυτικά παραδείγματα, με όλες τις προσαυξήσεις, για να γίνει πλήρως κατανοητό το νέο σύστημα επιλογής πτυχιούχων σε μόνιμες θέσεις.

Να γνωρίζεται πάντως ότι, η επίδοση στις γραπτές εξετάσεις, παίζει τον πολύ αποφασιστικό ρόλο για τον διαγωνισμό. Οι τυχόν προσαυξήσεις, απλά δίνουν κάποια λίγα επιπλέον μόρια. Για να δείτε πόσο λίγα μόρια δίνουν, συγκρίνεται τα 588 μόρια που δίνουν μέχρι τώρα οι προκηρύξεις "Κ" για την εμπειρία και τα μόλις πέντε μόρια που δίνονται πλέον, με το νέο σύστημα του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2022. Η διαφορά είναι συντριπτική.

Σημαντικό: Η συμμετοχή στον γραπτό διαγωνισμό, είναι πλέον ο μοναδικός δρόμος για τους πτυχιούχους. Όσοι δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, δεν θα τους επιτραπεί να υποβάλλουν αίτηση στις προκηρύξεις των φορέων.

Κάντε τώρα εγγραφή

Κάντε τώρα εγγραφή στο πρόγραμμα περιορισμένων θέσεων πλήρους προετοιμασίας για όλα τα μαθήματα και τις 17 ενότητες της ύλης στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει:

 • Πλήρεις σημειώσεις καθηγητών για κάθε μάθημα και ενότητα
 • Βιβλία και αποσπάσματα τρέχουσας βιβλιογραφίας για όλα τα αντικείμενα της ύλης του διαγωνισμού
 • Άρθρα, links και λοιπό σχετικό υλικό
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών με ειδικό πρόγραμμα αξιολόγησης-καταγραφής της προόδου στα πρότυπα ΑΣΕΠ (www.asep.gr).
 • Πλήρης και ολοκληρωμένη προετοιμασία
 • Δυναμική εξέλιξη όλων των παραπάνω μέχρι τις εξετάσεις (θα προστίθεται συνεχώς νέο υλικό και tests)
 • Επικοινωνία με καθηγητές για επίλυση αποριών (μέσω email)

Τα πακέτα είναι:

 • Basic: 300 ευρώ
 • Dynamic: 400 ευρώ
 • Full Pack: 500 ευρώ

Στις τιμές αυτές δίνεται αυτόματη έκπτωση 10% σε όσους έκαναν προετοιμασία μαζί στον γραπτό της ΑΑΔΕ ή έχουν ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία "Διορισμός ΤΩΡΑ" του workenter.gr. Χρησιμοποιώντας το ίδιο e-mail γίνεται αυτόματα η έκπτωση επί της αρχικής τιμής των πακέτων.

Κάντε τώρα εγγραφή ΕΔΩ

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram