ΑΣΕΠ: "Βόμβα" με τον πανελλήνιο διαγωνισμό (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Σημερινές (6/7) εξελίξεις
Η διαδικασία έκδοσης και διενέργειας του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είναι μη αντιστρέψιμη

Το μάθαμε πριν από λίγο σήμερα το πρωί από ανώτατο αξιωματούχο του ΑΣΕΠ και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο:

"Εντός του Ιουλίου θα μπει στο ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης για το μεγάλο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό".

Η εξέλιξη αυτή αφενός μεν κατοχυρώνει τη διενέργεια του διαγωνισμού εντός του 2022, αφετέρου θα ανοίξει το δρόμο για τη διενέργεια του πρώτου γραπτού διαγωνισμού στο Δημόσιο, ως πρωταρχική δυνατότητα πρόσληψης για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν περίπου 1.800 με κατανομή σε ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται θέσεις σε δήμους, υπουργεία και άλλους φορείς.

Τι θα συμβεί εάν προκηρυχθούν εκλογές

Στην περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, το ΑΣΕΠ θα συνεχίσει την επεξεργασία της προκήρυξης καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε, ο μέσος χρόνος προετοιμασίας μιας προκήρυξης είναι δύο με 2,5 μήνες.

Όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η διαδικασία έκδοσης και διενέργειας του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είναι μη αντιστρέψιμη, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης.

Με ποιο σύστημα θα διεξαχθεί

Η εξέταση και η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με το σύστημα ερωτήσεων και απαντήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice), όμοιο με εκείνο της ΑΑΔΕ.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τρία -πιθανότατα- μαθήματα, εκ των οποίων το ένα θα είναι μάθημα ειδικότητας με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας.

Σε αυτόν το διαγωνισμό, όπως και στις γραπτές εξετάσεις της ΑΑΔΕ, θα υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση.

Το workenter.gr παρακολουθεί προνομιακά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για ό,τι νεότερο.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram