ΑΣΕΠ: Αρχίζουν τώρα οι προκηρύξεις για τη μόνιμη πρόσληψη επιλαχόντων
Έτοιμη για ανακοινώσεις η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή
Αρχίζουν σε άμεσο χρόνο οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν στη μόνιμη πρόσληψη επιλαχόντων.
Το ΑΣΕΠ βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του για την ενίσχυση των φορεών με προσωπικό που ανήκει στον πίνακα των επιλαχόντων.
Η πρώτη ειδική προκήρυξη προκήρυξη αυτού του είδους θα εκδοθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2025.
Αφορά στην πρόσληψη 720 μονίμων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
ΑΣΕΠ: Πού οι πρώτες προσλήψεις επιλαχόντων
Ο πρώτος φορέας που έχει ζητήσει από το ΑΣΕΠ την έκδοση ειδικής προκήρυξης για πρόσληψη επιλαχόντων είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Μετά την ανταλλαγή των απαραίτητων υπηρεσιακών εγγράφων ΑΣΕΠ και ΑΑΔΕ έχουν συμφωνήσει να προχωρήσει η διαδικασία.
Απομένει το οριστικό “ΟΚ” της ΑΑΔΕ, δηλαδή το “σήμα” του φορέα, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΑΣΕΠ. Αυτό αναμένεται να γίνει από μέρα σε μέρα.
Πώς θα γίνει η πρόσληψη των επιλαχόντων
Το ΑΣΕΠ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση την οποία θα δημοσιοποιεί τους όρους για την πρόσληψη των επιλαχόντων.
Παράλληλα θα γνωστοποιεί τις συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι σχετικά με τη δήλωση θέσεων, απαραίτητητα δικαιολογητικά, εντοπιότητα και πολυτεκνικές ιδιότητες.
Ταυτόχρονα το ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιήσει τον αλφαβητικό πίνακα επιλαχόντων της προκήρυξης 1Γ/2022 που αφορά τις συγκεκριμένες ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις 720 θέσεις.