ΑΣΕΠ: Αρχίζει (αυτή την εβδομάδα) το “κύμα” 3.699 μόνιμων προσλήψεων

Αρχίζει αυτή τη βδομάδα, το “κύμα” μόνιμων προσλήψεων, σε δήμους, περιφέρειες και ολόκληρο το Δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ.
Αυτή την εβδομάδα, θα εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη, που αφορά στην πρόσληψη 314 υπαλλήλων, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις προκηρύξεις, με τις οποίες θα προσληφθούν συνολικά 3.385 μόνιμοι.
ΔΕΙΤΕ: “ΔΥΠΑ – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Αιτήσεις για 90 νέες προσλήψεις“
ΑΣΕΠ: Πως κατανέμονται οι 3.699 μόνιμες προσλήψεις
Οι 3.699 μόνιμες προσλήψεις, κατανέμονται σε πέντε προκηρύξεις, ως εξής:
- 1Κ/2025: Θα προσληφθούν 314 μόνιμοι υπάλληλοι, στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ). Το workenter.gr νωρίτερα σήμερα (11/2) το πρωί, έδωσε το στίγμα της νέας προκήρυξης, την αρχική κατανομή των θέσεων και τις υπηρεσίες διορισμού. Η προκήρυξη, θα αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός της εβδομάδας.
- Προκήρυξη 2Κ/2025: Οι 450 μόνιμες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού, έχουν ελαφρύ προβάδισμα έκδοσης, έναντι της προκήρυξης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Έως τις 10 Μαρτίου, θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 2Κ/2025. Οι 450 προσλήψεις, αφορούν μόνο μια ειδικότητα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τη ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων και Νυκτοφυλάκων. Με το νέο προσωπικό θα ενισχυθούν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι όλης της χώρας.
- Προκήρυξη 3Κ/2025: Αφορά πιθανότατα, στην πρόσληψη 162 μονίμων, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Το ΑΣΕΠ, περιμένει το έγγραφο συμφωνίας από το ΕΑΠ, προκειμένου να αποστείλει την προκήρυξη για δημοσίευση, στο Εθνικό Τυπογραφείο. Οι 162 προσλήψεις, αφορούν θέσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).
- Προκήρυξη 1ΓΒ/2025: Αφορά στην πρόσληψη 2.053 μονίμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (κατηγορία ΤΕ), σε ολόκληρο το Δημόσιο: Δήμους, υπουργεία, Οργανισμούς. Δυνατότητα αίτησης, έχουν μόνο οι επιτυχόντες του 1ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (2Γ/2022).
- Προκήρυξη ΑΑΔΕ: Με αυτήν, θα προσληφθούν 720 μόνιμοι υπάλληλοι, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Δυνατότητα υποβολής αίτησης, έχουν μόνο οι επιλαχόντες της προκήρυξης 1Γ/2022. Με αυτό τον διαγωνισμό, το ΑΣΕΠ εγκαινιάζει την έκδοση ειδικών προκηρύξεων, που θα απευθύνονται μόνο σε επιλαχόντες και θα αφορά την πρόσληψή τους σε ολόκληρο το Δημόσιο.
ΑΣΕΠ: Πως θα γίνουν οι 3.699 μόνιμες προσλήψεις
Οι 3.699 μόνιμες προσλήψεις, θα γίνουν εξολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.
Θα ακολουθηθεί, συγκεκριμένη διαδικασία:
- Αποστολή προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο
- Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, στον κόμβο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr)
- Επίκληση – υποβολή δικαιολογητικών
- Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων
- Υποβολή – εκδίκαση πιθανών ενστάσεων
- Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων
- Υποβολή πιθανών αιτήσεων θεραπείας
- Δημοσίευση ονομάτων διοριστέων σε ΦΕΚ

Σημαντικό: Για τις τρεις προκηρύξεις τύπου “Κ” (ΟΦΥΠΕΚΑ, υπουργείο Πολιτισμού και ΕΑΠ), ισχύει η ποινή αποκλεισμού τριών ετών, για όσους υποψηφίους, βρεθούν στον πίνακα διοριστέων και δεν αναλάβουν υπηρεσία. Η νέα ρύθμιση, ισχύει από την προκήρυξη 8Κ/2024 και μετά. Αυτό, δεν εμποδίζει τους υποψηφίους – εάν έχουν τα προσόντα – να κάνουν αίτηση και στις τρεις προκηρύξεις, αλλά είναι υποχρεωμένοι να πιάσουν δουλειά στην πρώτη προκήρυξη, για την οποία θα βγουν οριστικά αποτελέσματα και συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα διοριστέων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- 1 λεπτό πριν ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται νέο «πακέτο» πληρωμών – Πότε μπαίνουν οι επιδοτήσεις
- 7 λεπτά πριν Σοκ στα Πετράλωνα: Συνελήφθη Μητροπολίτης που επεδείκνυε τα γεννητικά του όργανα
- 18 λεπτά πριν Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Σίνδο – Νεκρή 56χρονη εργαζόμενη σε βιομηχανική εγκατάσταση

















