Νίκη Κεραμέως: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών - Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας (Βίντεο)

Για το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ έδωσε διευκρινίσεις η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξή της στο ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο FM 104,9, σημείωσε ότι το νέο σύστημα προσλήψεων στην εκπαίδευση με διαδικασίες ΑΣΕΠ θα αφορά τόσο τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει για το 2023 να οργανώσει γραπτό διαγωνισμό για τον διορισμό εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως: "Είναι κάτι που εξετάζουμε. Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν.

Για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων μας να υπάρχει και διαγωνισμός και για τους εκπαιδευτικούς, όπως θα γίνει και στο  ευρύτερο δημόσιο.

Άρα είναι μια πολιτική την οποία εξετάζουμε. Δεν είμαστε ακόμη σε θέση για να κάνουμε ανακοινώσεις. Πάντως είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε για τις προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς".

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας:

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αποκαλύψει ότι τους τελευταίους μήνες σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, σχεδιάζει και επεξεργάζεται ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στο Δημόσιο για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως προσφάτως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή προς αυτή την κατεύθυνση, στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση πρόσθετων μόνιμων διορισμών, προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι ανάγκες της εκπαίδευσης, ενώ τόνιζε χαρακτηριστικά πως ''θα πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται στο καθεστώς αυτό. Για εμάς το στοίχημα είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να αναπληρώνουν σε μία έκτακτη συνθήκη τους συναδέλφους τους μόνιμους.
Για τον λόγο αυτό η προτεραιότητά μας είναι να επενδύσουμε συντονισμένα και μεθοδικά στο ανθρώπινο δυναμικό''.

Υπενθυμίζεται ότι στις προγραμματικές "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης ήταν η υλοποίηση νέου συστήματος διορισμών, κάτι που σύμφωνα με την κυρία Μακρή δεν εφαρμόστηκε εξ αρχής "καθώς ήταν επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε, ταχύτατα, σε διορισμούς".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram