Γραπτός ΑΣΕΠ: Νέα τεστ παραγωγικού συλλογισμού
Το απόλυτο “εργαλείο” στα χέρια των υποψηφίων αναδεικνύονται τα online τεστ ενόψει του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, τα online τεστ, (μπήκαν νέα στο μάθημα του παραγωγικού συλλογισμού), βοηθούν τους υποψηφίους σε δύο πράγματα:
1) Εξοικείωση με τις πολλαπλές επιλογές (multiple choice), δεδομένου ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με το συγκεκριμένο σύστημα και με τη χρήση Η/Υ.
2) Ευκολότερη εκμάθηση της ύλης, αφού κάθε online τεστ εμφανίζει αμέσως τη σωστή απάντηση, σε περίπτωση λάθους.
Γραπτός ΑΣΕΠ: Τι περιλαμβάνουν τα online τεστ
Τα έγκυρα online τεστ διαθέτουν ερωτήσεις οι οποίες συνοδεύονται από πιθανές απαντήσεις. Όπως ακριβώς θα συμβεί στις (επικείμενες) γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ.
Ένας υποψήφιος ο οποίος εξασκείται και εκπαιδεύεται σε πλατφόρμα e-learning για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό καλείτε, σε κάθε ερώτηση online τεστ, να δώσει μία απάντηση -αυτή που θεωρεί σωστή.
Τα online τεστ μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις, ερωτήματα, σχήματα, εικόνες.
Επίσης, είναι πολύ χρήσιμο στο τέλος του κάθε online τεστ ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να δει την επίδοσή του. Σε συγκεκριμένη πλατφόρμα εκπαίδευσης υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Δηλαδή, το σύστημα εμφανίζει το ποσοστό των σωστών απαντήσεων που έχει δώσει ο υποψήφιος. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό απαντήσεων με πράσινο χρώμα (σωστές) τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει για να “χτυπήσει” υψηλή βαθμολογία στον διαγωνισμό.
Γιατί πρέπει να συμμετάσχουν στον νέο γραπτό ΑΣΕΠ όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ
Οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν θα συμμετάσχουν στον επικείμενο 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ουσιαστικά αποκλείονται από τη δυνατότητα συμμετοχής στις επερχόμενες μεγάλες προκηρύξεις μονίμων θέσεων, γνωστές ως “ΓΒ”.
Η συμμετοχή στον γραπτό διαγωνισμό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στους πίνακες διοριστέων της επόμενης διετίας (2025-2027). Με άλλα λόγια, η απουσία από τη διαδικασία αυτή σημαίνει αυτομάτως αδυναμία διεκδίκησης των χιλιάδων θέσεων που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά.
Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η Ανεξάρτητη Αρχή πρόκειται να προχωρήσει, με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, σε έκδοση προκηρύξεων “ΓΒ”, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά όσους έχουν επιτύχει στον γραπτό.
Αυτό αποδεικνύεται και από τις προκηρύξεις 1ΓΒ/2025 και 2ΓΒ/2025, μέσα από τις οποίες θα καλυφθούν 6.200 μόνιμες θέσεις για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ. Πρόκειται για επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού (2Γ/2022), που αξιοποιούνται πλέον αποκλειστικά για τις ανάγκες του Δημοσίου.
Δείτε πως είναι τα online τεστ παραγωγικού συλλογισμού
Το workenter.gr για την πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων δημοσιεύει online τεστ παραγωγικού συλλογισμού:



- Μόλις τώρα Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με ψήφους 7-1
- 10 λεπτά πριν Ανακαινίσεις ακινήτων: Η έκπτωση των 16.000 ευρώ, οι περιορισμοί και το σενάριο παράτασης
- 27 λεπτά πριν 416 μόνιμοι στο υπ. Προστασίας του Πολίτη: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε








