ΑΣΕΠ: Μόνιμοι στην Υγεία - Κατανομή σε 127 νοσοκομεία

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Κριτήρια πρόσληψης
Κάντε δωρεάν το Μητρό σας με το workenter.gr για διεκδικήσετε με αξιώσεις μόνιμο διορισμό - Η προσφορά περιλαμβάνει και την επικαιροποίηση του Μητρώου

Των Παναγή Γκιόλμα - Πέτρου Παπαβασιλείου

Σε 127 νοσοκομεία όλης της χώρας κατανέμονται οι 3.720 μόνιμες θέσεις στην Υγεία.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από την τελική επεξεργασία της προκήρυξης που ολοκληρώνει αυτές τις μέρες το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι να ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το τέλος του μήνα.

Το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της προκήρυξης περιλαμβάνει:

  • Ολοκλήρωση της επεξεργασίας εντός Ιουλίου
  • Αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο - αρχές Αυγούστου
  • Έκδοση της προκήρυξης - τέλη Αυγούστου
  • Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων - αρχές Σεπτεμβρίου

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με το σύστημα μορίων του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 10.000 υποψήφιοι που προηγούνται στον πίνακα, με βάση τα δηλωθέντα τους, θα στείλουν στο ΑΣΕΠ φάκελο με δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι 3.720 θέσεις το ΑΣΕΠ θα συνεχίσει να ζητά φακέλους με δικαιολογητικά από υποψηφίους και πέραν των 10.000.

Στο σχεδιασμό του ΑΣΕΠ είναι η προκήρυξη των 3.720 μονίμων να είναι η επόμενη "Κ" που θα εκδοθεί, αμέσως μετά την 5Κ/2022 που αρχίζει σήμερα (21/7).

Η προκήρυξη στην Υγεία θα έχει αριθμό 6Κ/2020.

Πως η επιλογή

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται. Τα κριτήρια αυτά, όπως έγραψε το workenter.gr, αποδίδουν συγκεκριμένο αριθμό μορίων για κάθε ιδιότητα.

Το άθροισμα των μονάδων δίνει στον υποψήφιο τον τελικό βαθμό απόδοσης για διορισμό. Οι υποψήφιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν όλα τα κριτήρια, ωστόσο αν έχουν τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση.

Πότε απορρίπτονται οι υποψήφιοι

Τρεις είναι ο λόγοι απόρριψης των υποψηφίων. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πέραν των τριών, οι υποψήφιοι απλώς χάνουν μόρια. Οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητας είναι:

1) Έλλειψη παραβόλου

2) Έλλειψη τίτλου σπουδών ή υποβολή τίτλου σπουδών που δεν είναι στους αναγνωρισμένους της προκήρυξης

3) Έλλειψη πρόσθετων προσόντων που καθορίζει για κάθε ειδικότητα η προκήρυξη (π.χ. επαγγελματικές άδειες)

Η... εποχή των νοσηλευτών

Η προκήρυξη που πρόκειται να βγει συγκαταλλέγεται στις πολύ σπάνιες. Είναι εντοπισμένη σε συγκεκριμένες ειδικότητες (νοσηλευτών). Και προβλέπει για αυτές τις ειδικότητες θέσεις και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).

Είναι σημαντικό ότι η προκήρυξη των 3.720 μονίμων αναφέρεται σε κατηγορίες υποψηφίων με μεγάλη ανεργία στην αγορά εργασίας.

Για αυτούς τους υποψηφίους η συμμετοχή στην προκήρυξη είναι μονόδρομος.

Φτιάξτε φάκελο από τώρα

Μην περιμένετε να ανοίξει η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για αιτήσεις προκειμένου να ετοιμάσετε το φάκελό σας.

Όταν ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής -πιθανότατα- θα είναι είναι πολύ δύσκολο, λόγω "υπερφόρτωσης", να φτιάξετε Μητρώο ή να το επικαιροποιήσετε.

Χωρίς Μητρώο η υποψηφιότητά σας θα βρεθεί στον "αέρα", δεδομένου ότι το ΑΣΕΠ από το Μητρώο κάνει την "επίκληση" των προσόντων σας για να σας καλέσει για υποβολή δικαιολογητικών (Β΄φάση).

Τι είναι το Μητρώο

Το Μητρώο περιλαμβάνει όλες τις ιδιότητες του υποψηφίου (τίτλοι σπουδών, εμπειρία, ξένες γλώσσες κτλ).

Όσοι τυχόν διαθέτουν ήδη Μητρώο θα πρέπει οπωσδήποτε να το ενημερώσουν και να το επικαιροποιήσουν. Κατά πόσο υφίσταται και ισχύει, τι δικαιολογητικά περιλαμβάνει, τι (ενδεχομένως) λείπει κλπ.

Το Μητρώο δημιουργείται μια φορά και ισχύει για πάντα. Αυτή η... ηλεκτρονική ταυτότητα του υποψηφίου τροποποιείται μόνο όταν υπάρξουν μεταβολές στα προσόντα (π.χ. πτυχίο 2ης ξένης γλώσσας ή περαιτέρω προϋπηρεσία).

 

 

Κάντε τώρα ΔΩΡΕΑΝ Μητρώο

Το workenter.gr σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε τώρα Μητρώο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, διασπώντας τις ενέργειές σας για τη σωστή υποβολή της αίτησης.

Δηλαδή, να κάνετε τώρα Μητρώο και όταν ανοίξει η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ, να κάνετε την αίτησή σας.

Αξιοποιήστε την προσφορά του workenter.gr. Ισχύει από 12/7 και ολοκληρώνεται την ημέρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ για τις αιτήσεις των 3.720 μονίμων στην Υγεία.

Σημειώστε, ότι η προσφορά του workenter.gr δεν αφορά μόνο τη δημιουργία Μητρώου, αλλά και την επικαιροποίησή του για όσους έχουν κάνει ήδη αυτή τη διαδικασία.

Επικοινωνήστε τώρα 

Όσες και όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία ενημέρωσης "Διορισμός ΤΩΡΑ" κερδίζουν ΔΩΡΕΑΝ δημιουργία ή επικαιροποίηση Μητρώου στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ www.asep.gr.

Κάντε ΤΩΡΑ Μητρώο, για να έχετε τη βεβαιότητα της σωστής και έγκαιρης υποβολής υποψηφιότητας.

Πώς κάνετε ετήσια συνδρομή

1) Μπαίνετε στην κεντρική σελίδα του workenter.gr

2) Κλικάρετε το "Διορισμός ΤΩΡΑ" που βρίσκεται σε δύο σημεία: στην κορυφή του portal και κάτω από τα "Σημαντικά"

3) Πατάτε την ένδειξη "Εγγραφή"

4) Επιλέγετε "Ετήσια" συνδρομή, βλέπετε το κόστος 30 € και κλικάρετε το κουμπί "Ξεκινήστε Σήμερα"

5) Συμπληρώνετε, Όνομα. Επίθετο, Αριθμό τηλεφώνου, Διεύθυνση e-mail, και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί "Πληρωμή & Εγγραφή"

Σημαντικό: Μετά την ετήσια συνδρομή στέλνετε e-mail στη διεύθυνση [email protected] με θέμα "ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΗΤΡΩΟ" και μέσα στο κείμενο ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram