Αφρικανική σκόνη, ζέστη και μετά… βροχές – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αφρικανική σκόνη, ζέστη και μετά… βροχές – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από το απόγευμα, καθώς ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη θα είναι:

  •     οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  •     οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη
  •     η πτώση της θερμοκρασίας

Μαρουσάκης: «Τύπου Π» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες με αποτέλεσμα να έχομε ανεβασμένες θερμοκρασιακές τιμές, αφρικανική σκόνη και βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες αλλά και λασποβροχές λόγω της αυξημένης αφρικανικής σκόνης που καταφτάνει στην χώρα μας.

Οι άνεμοι από νότιες κατευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο, και 6 με 7 στο Αιγαίο προκαλούν τις αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές 22 με 24 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Στην Αττική δεν αναμένονται σήμερα βροχές, αλλά αρκετή αφρικανική σκόνη και νοτιάδες με την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, όσο προχωράμε προς το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, από αύριο Τρίτη θα συναντήσουμε τον καιρό «τύπου Π» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, κι επομένως οι βροχές θα εντοπίζονυται κατά βάση στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έχουμε και ένα γρήγορο πέρασμα βροχοπτώσεων και από το εσωτερικό της χώρας.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και την Παρασκευή δίνοντας όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr