Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 40χρονος που παρίστανε τον στρατιωτικό
Ένας 40χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με κατηγορίες για αντιποίηση Αρχής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθώς φέρεται να παρίστανε τον στρατιωτικό και να χρησιμοποιούσε εξοπλισμό που παρέπεμπε σε οχήματα και προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
«Τις πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 175 του Ποινικού Κώδικα «Αντιποίηση Αρχής», του άρθρου 76 παράγραφος 1 του Ν.4070/2012 «Ποινικές Κυρώσεις» σε συνδυασμό με τις παραγράφους 4 και 6 της Υπουργικής Απόφασης 4253/128/Φ320/2017 και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων», όπως ισχύει, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) σε συνεργασία με στελέχη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΜ.Α.Ε.) της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο 40χρονος δήλωσε ότι φέρει την ιδιότητα του εν ενεργεία στρατιωτικού και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του μεταλλικό σήμα της ΕΛ.ΑΣ., ασύρματο VHF χειρός και αξεσουάρ που παραπέμπουν σε εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπλέον, στο όχημα βρέθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα, χειροπέδες, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροβομβίδα καπνού. Τα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ η χειροβομβίδα θα παραδοθεί σε αρμόδια Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού για περαιτέρω διαχείριση».
Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον 40χρονο να οδηγείται στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση των κατηγοριών.
- 10 λεπτά πριν Αναρρωτικές άδειες: «Ψαλίδι» στη Γαλλία! Έρχεται και στην Ελλάδα;
- 22 λεπτά πριν Ασανσέρ: Στο τραπέζι νέα παράταση, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
- 27 λεπτά πριν Σκυλακάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει εργασία, οικονομία και κοινωνία















