Εμπρησμός στου Ζωγράφου: Συνελήφθη 34χρονος ως φερόμενος ηθικός αυτουργός

Εμπρησμός στου Ζωγράφου: Συνελήφθη 34χρονος ως φερόμενος ηθικός αυτουργός

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη σύλληψη ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της εμπρηστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο αντιδημάρχου στου Ζωγράφου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αθήνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας και συνελήφθη βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Η υπόθεση αφορά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2026, με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να οδηγούν μέχρι στιγμής σε τρεις συλλήψεις.

Ζωγράφου: Το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου δεν ήταν ο πραγματικός στόχος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, το όχημα του αντιδημάρχου Κώστα Πίτσιου φέρεται να μην αποτελούσε τον αρχικό στόχο της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν ως πραγματικό στόχο ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών μεγάλης αθηναϊκής ομάδας, το οποίο διέμενε σε γειτονική κατοικία.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση αποτελεί μέρος της αστυνομικής διερεύνησης για τα κίνητρα και τις συνθήκες της επίθεσης.

Τρεις συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση

Η σύλληψη του 34χρονου είναι η τρίτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Είχαν προηγηθεί, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, οι συλλήψεις δύο ακόμη ανδρών, ηλικίας 33 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εκτέλεση της εμπρηστικής επίθεσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος είχε ήδη ταυτοποιηθεί στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας.

Μετά την έκδοση του σχετικού εντάλματος σύλληψης, οι αστυνομικοί προχώρησαν στον εντοπισμό του και στη σύλληψή του το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies