e-ΕΦΚΑ: Καθυστερεί τα αναδρομικά παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις – Τι καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι
Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους που έχουν ήδη δικαιωθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στρέφοντας τα βέλη του κατά του e-ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, χιλιάδες συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν δώσει πολυετείς δικαστικούς αγώνες και έχουν στα χέρια τους οριστικές αποφάσεις, εξακολουθούν να περιμένουν επί μήνες την καταβολή των ποσών που τους έχουν επιδικαστεί.
Η συνταξιουχική οργάνωση υποστηρίζει μάλιστα ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχει ήδη εκδοθεί χρηματικό ένταλμα πληρωμής, με υπολογισμένους και τους σχετικούς τόκους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί τα χρήματα στους δικαιούχους.
Χαρακτηριστικά, το ΕΝΔΙΣΥ αναφέρεται σε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία, βάσει του σχετικού εντάλματος, θα έπρεπε να είχε εκτελεστεί το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου 2026. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία, η απόφαση παραμένει μέχρι σήμερα ανεκτέλεστη.
Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, ώστε να σταματήσει η πολύμηνη ταλαιπωρία των δικαιούχων.
- 42 λεπτά πριν Εύδοξος: Οι προθεσμίες για δηλώσεις και παραλαβή συγγραμμάτων – Τι να προσέξετε
- 1 ώρα πριν ΑΣΕΠ: 3.431 προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού
- 1 ώρα πριν Φωτιά σε όχημα στον Κηφισό








