Ε. Μελέτη: «Αν εσείς δεν πληρωνόσασταν για ενάμιση μήνα το χρόνο πώς θα νιώθατε;»

Ε. Μελέτη: «Αν εσείς δεν πληρωνόσασταν για ενάμιση μήνα το χρόνο πώς θα νιώθατε;»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

«Πώς θα σας φαινόταν αν εσείς δεν πληρωνόσασταν για ενάμιση ολόκληρο μήνα;», αναρωτήθηκε στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη, επιχειρώντας να αναδείξει το μισθολογικό χάσμα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

«Μη μου πείτε πως φταίει το γεγονός ότι οι γυναίκες διαπραγματεύονται λιγότερο επιθετικά τους μισθούς τους, μη μου πείτε ότι οι γυναίκες κάποια στιγμή στην εργασία τους θα χρειαστεί να κάνουν ένα διάλλειμα για να φροντίσουν τα μωρά τους» πρόσθεσε η ίδια.

Η Ε. Μελέτη, υπογράμμισε ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο για την ίδια εργασία, ακόμα και όταν διαθέτουν ίσα ή περισσότερα προσόντα.

Επίσης, αναφερόμενη σε στοιχεία που δείχνουν ότι οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο λιγότερο από τους άνδρες, επεσήμανε πως αυτή η διάκριση δεν αποτελεί μόνο προσβολή για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά οδηγεί σε φτώχεια, ενισχύει την οικονομική βία, ενώ δημιουργεί και συνταξιοδοτικό χάσμα που συνοδεύει τις γυναίκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

«Υπάρχει κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα που θα μπορούσε να μου εξηγήσει με λογικά επιχειρήματα για ποιο λόγο μία γυναίκα αμείβεται με λιγότερα χρήματα για μία θέση εργασίας για την οποία οι άντρες πληρώνονται παραπάνω, ακόμα και αν έχουν λιγότερα προσόντα; Αν υπολογίσουμε πόσα χρήματα βγάζουν λιγότερα ετησίως οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες για να κάνουν την ίδια δουλειά, θα δούμε πως αυτά αντιστοιχούν στην αμοιβή ενάμιση μήνα» είπε η Ε. Μελέτη.

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr