Σεισμός στη Γαλλία με νίκη της Λεπέν

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανήρτησε τα οριστικά αποτελέσματα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών, στον οποίο αναδεικνύεται νικήτρια η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λε Πεν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το Rassemblement National λαμβάνει το 29,25% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και εκλέγει ήδη 37 βουλευτές, ενώ το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο ήρθε δεύτερο με 27,99%. Ο κεντρώος συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έλαβε το 20% των ψήφων.
Οι Republicains έχουν διαμηνύσει, δια του προέδρου τους τουλάχιστον, ότι θα στηρίξουν τον Ζορντάν Μπαρντελά. Η συμμετοχή ανήλθε στο 66,71%.
Διαβάστε επίσης: ΣΤΑΣΥ: Αρχίζουν σήμερα (1/7) οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις εργασίας στο Μετρό
- 3 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 34 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου


















