Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει η πλατφόρμα – Πότε η πληρωμή (Λίστα)

Ειδήσεις
Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει η πλατφόρμα – Πότε η πληρωμή (Λίστα)
Πόσες αιτήσεις εγκρίθηκαν
Σοφία Χύτου
26/12/2019 | 16:46

Για λίγες ώρες ακόμη, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι. Απόψε τα μεσάνυχτα κλείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί 265.000 αιτήσεις.Το τελικό προς διανομή ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 215 εκατ. ευρώ.

Το workenter σας δείχνει ένα –ένα τα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης:

  • Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
  • Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.
  • Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί