Ο Οκτώβρης έχει 2.492 μονίμους + γραπτό (ΑΣΕΠ)

Φορείς και αριθμοί θέσεων

Στον καλύτερο μήνα προσλήψεων αναδεικνύεται ο Οκτώβριος: φέρνει 2.492 μόνιμες προσλήψεις και τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου.

Στη διάθεση των υποψηφίων θα τεθούν αυτό το μήνα επτά διαγωνισμοί που γίνονται με (και χωρίς) ΑΣΕΠ.

Η αρχή θα γίνει την προσεχή εβδομάδα με την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ της νέας προκήρυξης 8Κ/2022.

Καταγράφουμε τους νέους διαγωνισμούς:

 • 69 μόνιμοι στα σφαλιστικά ταμεία (8Κ/2022) - με ΑΣΕΠ
 • 173 μόνιμοι σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ - με ΑΣΕΠ
 • 71 προσλήψεις σε διάφορα επιμελητήρια - με ΑΣΕΠ
 • 148 μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - με ΑΣΕΠ
 • 117 προσλήψεις στον ΟΣΕ - χωρίς ΑΣΕΠ
 • 1.214 στη Δημοτική Αστυνομία - με ΑΣΕΠ
 • 700 στη Δικαστική Αστυνομία - χωρίς ΑΣΕΠ

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής για την έκδοσης της Πρόσκλησης - Προκήρυξης του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Αυτή αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί το τέλος του μήνα.

Σημειώστε ότι η προκήρυξη των 173 μονίμων στον ΕΦΚΑ είναι η έκπληξη του ΑΣΕΠ, που δημοσιοποίησε η ΕΡΓΑΣΙΑ TV και βρίσκεται -σύμφωνα με άγκυρες πληροφορίες- σε "ώριμο" στάδιο έκδοσης.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα διαθέσει τελικά 148 μόνιμες θέσεις έναντι των αρχικών 128. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενοποιήθηκαν δύο προκηρύξεις, η αρχική των 128 και η δεύτερη των 20 θέσεων στο ΝΙΜΙΤΣ (νοσηλευτές).

Έτσι θα γίνει ο πανελλήνιος γραπτός

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε:

 • Τρία μαθήματα κλάδου (50% της βαθμολογίας)
 • Τεστ αποτελεσματικότητας (50% της βαθμολογίας)

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ. Τονίζεται ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

 • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
 • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram