Καύσωνας "Κλέων": "Κόβεται" το ρεύμα κατά τις ώρες αιχμής
Τι πρέπει να αποφύγετε
Σε συστάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Συστάσεις προς τους πολίτες για την χρήση ενεργοβόρων συσκευών κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα «Κλέων», πραγματοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να μην υπάρξει υπερφόρτωση του συστήματος και την πιθανή δημιουργία ενός black out.
ΔΕΙΤΕ: “Καύσωνας «Κλέων»: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – «Βράζει» η χώρα“
Έπειτα από συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, της υφυπουργούς Αλεξάνδρας Σδούκου και την συμμετοχή των ΡΑΑΕΥ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ, τέθηκε επί τάπητος η επάρκεια του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα ηλεκτροδότησης εν μέσω του κύματος καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Καύσωνας “Κλέων”: Η απόφαση που πάρθηκε – Ποιες ώρες πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα
Η απόφαση που πάρθηκε, είναι η σύσταση της κατανάλωσης για έξι ώρες μέσα στην μέρα, που ο καύσωνας θα βρίσκεται σε έξαρση και θα πρέπει να προσεχθεί ποιες συσκευές θα βρίσκονται σε λειτουργία, κάτι το οποίο είχε συμβεί και τον περασμένο χειμώνα, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.
Πιο αναλυτικά, οι ώρες αιχμής που πρέπει να προσέχουμε ποιες συσκευές ανάβουμε είναι οι εξής:
- Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής 20:00-22:00. Όπως επισημαίνει το υπουργείο, η κίνηση αυτή θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
- Σύσταση στους πολίτες να μεταφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ενεργοβόρες συσκευές (θερμοσίφωνα, πλυντήριο, φούρνο), κατά τις ώρες 14:00-18:00, όπου κορυφώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς και η επιβάρυνση του ηλεκτρικού συστήματος, λόγω της ζήτησης είναι μικρότερη.
- Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
- Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
- Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).
Καύσωνας “Κλέων”: Η λίστα με τις πιο ενεργοβόρες συσκευές
Δείτε την λίστα με τις πιο ενεργοβόρες οικιακές συσκευές, οι οποίες θα πρέπει να μείνουν ανά διαστήματα εκτός λειτουργίας:
- Θερμοσίφωνας (κατανάλωση ρεύματος από 3.000W έως 5.000W)
- Φούρνος (κατανάλωση ρεύματος από 2.200W έως 4.000W)
- Πιστολάκι μαλλιών (κατανάλωση ρεύματος από 1.800W έως 2.500W)
- Μάτι κουζίνας (κατανάλωση ρεύματος από 1.500W έως 2.000W)
- Βραστήρας (κατανάλωση ρεύματος από 1.200W έως 3.000W)
- Στεγνωτήρας (κατανάλωση ρεύματος από 1.000W έως 4.000W)
- Πλυντήριο πιάτων (κατανάλωση ρεύματος από 1.000W έως 2.400W)
- Σίδερο (κατανάλωση ρεύματος από 1.000W έως 2.000W)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: