Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Τι αλλάζει στις προσλήψεις - Επίσημες δηλώσεις
Τι αλλάζει στις προσλήψεις - Επίσημες δηλώσεις

Στη Βουλή από την Τετάρτη αναμένεται να εισέλθει το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί για το 2021 και το οποίο αφορά τις αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, το νομοσχέδιο «είναι πολύ σημαντικό και θέτει τις βάσεις για να αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονταν στους διαγωνισμούς».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί για πρώτη φορά έναν ενιαίο διαγωνισμό, σύμφωνα με έναν ενιαίο προγραμματισμό προσλήψεων, ο οποίος θα πραγματοποιείται μία ή δύο φορές φορά το χρόνο σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Στόχος αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας»  υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός, «είναι να μειωθεί ο χρόνος προσλήψεων αφού δεν θα προκηρύσσονται διαγωνισμοί ανά φορέα και ανά Υπουργείο αλλά θα υπάρχει ένας ενιαίος προγραμματισμός προσλήψεων που θα γίνεται από το υπουργείο εσωτερικών, με γνώμονα όλα τα αιτήματα και τις δημοσιονομικές δυνατότητες και θα καθορίζει έναν ορισμένο αριθμό υπαλλήλων, που στη συνέχεια θα διανέμεται ανά φορέα».

Αναφορικά με την αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων από το Δημόσιο, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δεν αλλάζει κάτι, καθώς για κάθε πρόσληψη θα πρέπει να έχει προηγηθεί μία αποχώρηση.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram