Εντός Νοεμβρίου τα νέα μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα

Τις επόμενες ημέρες δρομολογούνται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
«Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εντός του Νοεμβρίου θα δρομολογηθούν νέα μέτρα που αφορούν τους πολίτες στον πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισηγητική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε αυτά τα μέτρα, γιατί η οικονομία πήγε καλύτερα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2022 και 2023. Αποδεικνύουμε ότι έχουμε τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στους συμπολίτες μας με τρόπο δίκαιο», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Υπάρχει μια πλούσια ημερήσια διάταξη», ανέφερε αρχικά, ενώ σημείωσε πως πριν από έναν μήνα είχε ζητήσει να ελέγχονται σε σταθερή βάση οι ρυθμοί εφαρμογής των προτεραιοτήτων και αναφέρθηκε στην έγκαιρη υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

Πρόκειται για μέτρα, είπε, που ενισχύουν το εισόδημα και έχει ψηφιστεί σχεδόν το 1/3 μεταξύ των οποίων είναι η έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος, η απαλλαγή από τέλη επιτηδεύματος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ρυθμίσεις που έρχονται τον επόμενο μήνα με ίσως πιο σημαντική την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ ή αλλιώς της επιταγής ακρίβειας, ενώ είπε ότι θα υπογραφεί η ΚΥΑ για το υψηλότερο επίδομα θέρμανσης.

Σημαντική παρέμβαση, ανέφερε, είναι και η αύξηση των δικαιούχων στους 200.000 για το πρόγραμμα «ανακυκλώνω - αλλάζω συσκευή», ενώ μίλησε και για το Σχέδιο «Σπίτι μου», το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις με πιο σημαντική τα πιο ευνοϊκά δάνεια, ώστε το αντίτιμο για τη δόση στεγαστικού δανείου για τους νέους να είναι μικρότερο από το ενοίκιο για ένα σπίτι ίσου μεγέθους.

«Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς στην υλοποίηση του προγραμματισμού μας», είπε.

Κλείνοντας πρόσθεσε: «Αναμένουμε και την παρουσίαση από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για τα ζητήματα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Το έχουμε αντιμετωπίσει ως προς την επιμέρους διάστασή του. Τώρα έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για τον τρόπο που πρέπει να είναι οργανωμένη η διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram