Δημόσιο

Συνοριοφύλακες: Έπεσαν οι υπογραφές για 400 μόνιμες προσλήψεις

Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη

Διαβάστε ολόκληρο τον διαγωνισμό όπως τον δημοσίευσε το workenter.gr

Υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, η απόφαση για την πρόσληψη 400 Συνοριοφυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία για την πλήρωση υφισταμένων κενών οργανικών θέσεων του Σώματος της ΕΛΑΣ και την κάλυψη ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών του Σώματος λόγω του μεταναστευτικού.

Η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει το συντομότερο με το σύστημα της μοριοδότησης, υπό την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η εκπαίδευση των 400 νέων συνοριοφυλάκων θα είναι τετράμηνη. Τους δύο από τους τέσσερις μήνες θα εκπαιδευτούν θεωρητικά σε Αστυνομική Σχολή η οποία θα καθοριστεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Η σταδιακή έκδοση των προκηρύξεων ξεκινά τις αμέσως προσεχείς ημέρες: Έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η πρώτη απ΄αυτές: 400 μόνιμοι συνοριοφύλακες.

Το workenter, στις 3 Ιανουαρίου, απεκάλυψε πρώτο το σύνολο της προκήρυξης που θα δημοσιευθεί επίσημα στο ΦΕΚ.

Η πρόσφατη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης – για τον επικείμενο διαγωνισμό συνοριοφυλάκων - ήταν προαπαιτούμενο για την έκδοση της προκήρυξης.

Ακολούθως – σε σύντομο χρονικό διάστημα – το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα εκδώσει και δεύτερη προκήρυξη για πρόσληψη συνοριοφυλάκων. Θα αφορά 800 θέσεις. Όσοι επιλεγούν με την δεύτερη διαδικασία θα υπογράψουν ετήσια σύμβαση, συνεχώς ανανεούμενη, για πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης: