Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: ''Σωρηδόν'' προκηρύξεις για μονίμους (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Συνάντηση: Άμεση έκδοση σε εκκρεμείς και νέους διαγωνισμούς - Τι γίνεται με ''758'' και 2Κ/2019 - «Πράσινο φως» για 2.500 προσλήψεις στην Υγεία

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της επίμαχης συνάντησης

Τα αιτήματα για την διενέργεια νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και επίσπευση των διαδικασιών για διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη τέθηκαν σήμερα, (2/8), το μεσημέρι στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του ΑΣΕΠ και του υπ. Εσωτερικών.

Η συνάντηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής, σηματοδοτεί και υποδηλώνει την ευρεία συνεργασία των δύο πλευρών για την προκηρύξεις μονίμων σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ και των Περιφερειών. Είναι σαφές ότι το ΥΠ.ΕΣ. κινείται στην έκδοση για πολλούς και μεγάλους διαγωνισμούς. 

Η ατζέντα της συνάντησης του κ. Θεοδωρικάκου και της Γ. Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβής Χαραλαμπογιάννη με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, εμπεριείχε:

  • Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας που αφορά την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής
  • Την πρόσληψη 2.500 Υγειονομικού προσωπικού που αφορά την κάλυψη των αναγκών στον κρίσιμο χώρο της Υγείας. Παράλληλα, κρίσιμη θεωρείται από το υπ. Εσωτερικών η έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 2Κ/2019 (1.116 στα νοσοκομεία). Το πιθανότερο είναι ότι το ΑΣΕΠ -με αποφάσεις που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες- θα ζητήσει 3πλάσιο ή 4πλάσιο αριθμό φακέλων σε σχέση με τις 1.116 θέσεις
  • Την άμεση έκδοση για επτά διαφορετικούς διαγωνισμούς στους οποίους εκκρεμούν αποτελέσματα. Ήδη, όπως αποκλειστικά και εγκαίρως έγραψε το workenter, άρχισε με την 8Κ/2018 η σταδιακή έκδοσή τους. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό του workenter: Αυτές είναι οι προκηρύξεις "Κ" που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ (μόνιμοι)

Πότε και πώς η προκήρυξη για 758 μονίμους

Ο αρμόδιος ΥΠΕΣ με παράλληλες δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή (2/8) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πει ότι όποιες προκηρύξεις ήταν ώριμες, σε εξέλιξη και μάλιστα σε τομείς, όπου πραγματικά έχουν χαρακτηριστεί αναγκαίες για την ενίσχυσή τους, αυτές οι προκηρύξεις θα προχωρήσουν...».

Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε χθες Πέμπτη (1/8) συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ).

Το workenter επικοινώνησε με συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, θέτοντας την εξής ερώτηση: "Τι θα γίνει με την προκήρυξη των 758 στους δήμους;". 

Η απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής: "Όσες διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο επεξεργασίας (σ.σ. και η "μικρή 3Κ" βρίσκεται σε τέτοιο), θα διεκπεραιωθούν κανονικά. Δεν υπάρχει πρόθεση ή πρόβλεψη για το αντίθετο".

Δεδομένου ότι η νέα προκήρυξη των δήμων είναι έτοιμη προς έκδοση -τουλάχιστον από την πλευρά του ΑΣΕΠ- όλα δείχνουν ότι η λεγόμενη "μικρή 3Κ" (ίσως και σύντομα) θα λάβει την... άγουσα του Εθνικού Τυπογραφείου. 

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της συνάντησης.

Για την εξέλιξη στην προκήρυξη 2Κ/2019 διαβάστε: ΑΣΕΠ: Μήνυμα σε τουλάχιστον 3.348 υποψηφίους - (2Κ)