Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Νέο αίτημα για την κάλυψη 3.000 θέσεων - Ο ρόλος της 3Κ/2018

Ανοίγει η ''πόρτα'' του διορισμού σε χιλιάδες υποψήφιους

Νέα τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στα πλαίσια των επερχόμενων μόνιμων προσλήψεων στο δημόσιο.

Στη χθεσινή (27/9) συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ουσιαστικά ότι οι προσλήψεις θα καταρτιστούν μέσω στοχευμένων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένη ιεράρχηση αναγκών και ελλείψεων.

Συγκεκριμένα, ως προς τη διαδικασία πρόσληψης 3.000 μόνιμων στους δήμους για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τόνισε πως οι συμβασιούχοι που έχουν πολυετή προϋπηρεσία, εντάσσονται σε στοχευμένη προσπάθεια εξασφάλισής τους.

Σε κάθε περίπτωση, για την συγκεκριμένη προκήρυξη, προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η -άμεση- υλοποίηση διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ανοίγοντας (ευνοϊκά) την ''πόρτα'' σε χιλιάδες υποψήφιους.

Προανήγγειλε, ακόμα, την κάλυψη 118 μόνιμων θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, που δεν θα πρέπει να συγχέονται με αυτοτελή προκήρυξη, αλλά με τα δεδομένα να έχουν ήδη ενσωματωθεί στην προκήρυξη των 137 μονίμων (10Κ/2018).

Σημειώστε:

  • Υπό την ένδειξη ο μεγαλύτερος αριθμός των υπηρετούντων εργαζομένων να μείνουν εκτός των επιτυχόντων, η ΠΟΕ -ΟΤΑ ζητάει ρύθμιση
  • Το υπουργείο Εσωτερικών με τη σειρά του έχει ήδη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την πριμοδότηση με έξτρα μόρια, της ειδικής εμπειρίας των υπηρετούντων συμβασιούχων
  • Αντίστοιχα, για την 3Κ/2018 η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας (17 μόρια/μήνα) θεσμοθετήθηκε με το ν. 4477/2017

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: «ΑΣΕΠ 10Κ/2018: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη (118 μόνιμοι)»

Διαβάστε επίσης: