Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Πάνω από 120 θετικά άτομα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά

Πάνω από 120 θετικά άτομα στον κορωνοϊό βρέθηκαν από δείγματα που ελήφθησαν από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι τα δείγματα των 383 επιβαινόντων λήφθηκαν την Τετάρτη από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά τον εντοπισμό αρχικά 20 κρουσμάτων.

Στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επιβαίνουν 34 άτομα του πληρώματος και 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της υπουργικής απόφασης με τα περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και τους δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά.