Συντάξεις - Ασφάλιση

Οι ιδιώτες στην απονομή συντάξεων φέρνουν κινητοποιήσεις στον ΕΦΚΑ

Αναμένεται να παρθεί απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Σειρά κινητοποιήσεων σε εργαζόμενους αλλά και σε συνταξιούχους, προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να επιτρέψει σε δικηγόρους και σε λογιστές να ενσωματωθούν στη διαδικασία της απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Σήμερα, στην έναρξη του 27ου απολογιστικού συνεδρίου που πραγματοποιεί η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στη Λάρισα, αναμένεται να παρθεί απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου. Η ημερομηνία αυτή δεν επιλέχθηκε τυχαία. Την ίδια ημέρα, έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η αίτηση ακύρωσης που έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι, κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας, με την οποία εντάσσονται οι δικηγόροι και οι λογιστές στην απονομή των συντάξεων.

Όμως οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εδώ. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μαζί του θα βρίσκονται και μια σειρά από συνταξιουχικές οργανώσεις, που επίσης διαφωνούν με την επιλογή της κυβέρνησης να εντάξει δικηγόρους και λογιστές στην απονομή των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 10 μέρες, 179 δικηγόροι και λογιστές έχουν πιάσει δουλειά, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να γίνεται η επιλογή τους από τους επίδοξους συνταξιούχους. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και η β’ φάση επιμόρφωσης, με τις νέες εξετάσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου. Όλα αυτά όμως, ενδέχεται να ανατραπούν αν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ (μαζί με ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και ΕΝΔΙΣΥ), δικαιωθούν από το ΣτΕ, στην κρίσιμη συνεδρίαση της 3 ης Δεκεμβρίου…