Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα παιδιού: Πότε η καταβολή της 2ης δόσης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους 31 Μαΐου
08/04/2021 | 09:57

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Επίδομα Παιδιού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ) έχει τεθεί σε λειτουργία και οι δικαιούχο μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Πώς υπολογίζεται

Το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με βάσει τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και  μέχρι την ημερομηνία λήξης  υποβολής της  φετινής φορολογικής δήλωσης.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Τα ποσά:

  • από 70 έως 140 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί και εισόδημα έως 12.000 ευρώ
  • από 56 έως 140 ευρώ το μήνα για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα έως 30.000 ευρώ

Πότε η πληρωμή τις δεύτερης δόσεις – Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλο το έτος

Η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους 31 Μαΐου. Η πληρωμή αυτή θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

  • Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
  • Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Διαβάστε επίσης: