Επιχειρείν

ΕΣΠΑ: Επιδότηση έως 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop

Ποιοι και πώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Ποιοι και πώς συμμετέχουν στο πρόγραμμα
12/01/2021 | 11:20

Δυνατότητα επιδότησης έως 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) καθώς και για την αναβάθμιση ήδη υπάρχοντος θα έχουν από τα τέλη Ιανουαρίου χιλιάδες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από το ΕΣΠΑ μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οι επίσημες ανακοινώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Γιάννη Τσακίρη.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος κυμαίνεται κοντά στα 80 εκατ. ευρώ με δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης ανάλογα με την ανταπόκριση του λιανεμπορίου.

Η επιδότηση καλύπτει το 100% της δημιουργίας ή της αναβάθμισης ηλεκτρονικού καταστήματος και βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη φυσικού καταστήματος.

Η υλοποίηση της δράσης θα συνδυάζεται και με την συμφωνία συνεργασίας που έχουν υπογράψει το υπουργείο Ανάπτυξης με την Google, προκειμένου στελέχη τής αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρίας να υποστηρίξουν όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, προκειμένου να λειτουργούν ψηφιακά.
 
Επιπλέον της χρηματοδότησης, η πρωτοβουλία της Google περιλαμβάνει δωρεάν ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια, αλλά και κατ’ ιδίαν διαδικτυακή συμβουλευτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
 
Διαβάστε επίσης: