Προγράμματα Εργασίας

Εκκαθαριστικά ΕΦΚΑ: ''Έντονες'' οι προσωπικές διαφορές συντάξεων - Συνεχίζεται η ανάρτηση

Νέος γύρος στο efka.gov.gr από σήμερα - Στην ''αναμονή'' 81.154 συντάξεις

Μεγάλες προσωπικές διαφορές, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 300 ευρώ, καταγράφει το αποτέλεσμα του επαναυπολογισμού για τα εκκαθαριστικά σημειώματα συντάξεων που αναρτήθηκαν χθες Τρίτη στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Οι 1,77 εκατομμύρια παλαιοί συνταξιούχοι μπορούν να δουν τα εκκαθαριστικά τους μπαίνοντας στον στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet.

Σημειώστε:

  • Τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων Δημοσίου, πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ και πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, αναρτήθηκαν χθες (1/10)
  • Σήμερα Τετάρτη (2/10) αναμένεται να αναρτηθούν στον ίδιο ιστότοπο και τα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων του πρώην ΙΚΑ

Τα εκκαθαριστικά που είδαν και θα δουν σήμερα οι παλαιοί συνταξιούχοι αφορούν την πληρωμή του περασμένου Ιανουαρίου. Σε δεύτερο χρόνο θα αναρτηθούν και τα εκκαθαριστικά για τις καταβολές των υπόλοιπων μηνών του 2019.

Σημειώνεται ότι το ανωτέρω πλήθος ενημερωτικών σημειωμάτων αφορά συντάξεις προ της 13ης Μαΐου 2016, με τις ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • 256.137 συντάξεις, για τις οποίες δεν κατέστη δυνατός ο προβλεπόμενος από το νόμο 4387/16 επανυπολογισμός, λόγω έλλειψης μηχανογραφικών δεδομένων
  • 81.154 συντάξεις για τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία της σώρευσης, καθώς και ειδικές κατηγορίες (πχ. δικαιούχους παραπληγικού επιδόματος) για τις οποίες θα ακολουθήσει η ανάρτηση ενημερωτικού σημειώματος, μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα αναρτηθούν και τα ενημερωτικά σημειώματα για τις προσωρινές συντάξεις και τις 107.160 συντάξεις με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη δημοσίευση του Ν4387/2016.

Για την περίπτωση που κάποιος συνταξιούχος επιθυμήσει να υποβάλει αίτημα ή ένσταση στα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα, έχει προβλεφθεί η λειτουργία, από 15 Οκτωβρίου, σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο δικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ.