Προγράμματα Εργασίας

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Πληρωμή για 264.755 δικαιούχους

Για ποιες αιτήσεις η πίστωση - Αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα

Ξεκινά από σήμερα Μ. Τρίτη (23/4) η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στους δικαιούχους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, οι 264.755 ωφελούμενοι θα ''δουν'' τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Η πληρωμή των 54.315.532 ευρώ αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Σημειώστε ότι η πληρωμή αφορά αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019. 

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. 

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.