Επιχειρείν

Το παρόν και το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας

Με αφορμή εκδήλωση για την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου του προγράμματος INVENT

Τα επιχειρηματικά τους σχέδια πρόκειται να παρουσιάσουν  οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα INVENT με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος  σε ειδική ανοιχτή  εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Αθήνα).

Το  παρόν και το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα, προτάσεις για μεγαλύτερη διασύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με την αγορά και ευκαιρίες για το επιχειρείν που δημιουργούνται από την προοπτική του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης, αποτελούν τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Εκπρόσωποι της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας θα συζητήσουν ιδέες  ενώ θα προηγηθούν κλειστές συναντήσεις μεταξύ των ομάδων και χρηματοδοτικών σχημάτων (funds).

To πρόγραμμα INVENT ICT τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική θερμοκοιτίδα – αποτέλεσμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Το pρόγραμμα υλοποιείται από τη θερμοκοιτίδα ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ ΕΜΠ) και τους Industry Disruptors Game Changers (ID-GC), με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Το Invent ICT υποστηρίζει την καινοτομία ως μέσο που συμβάλλει στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δυναμικών επιχειρήσεων.

Ήδη, από τον πρώτο κύκλο επώασης έχουν αναδειχθεί νεοφυείς επιχειρήσεις με εξαιρετικές αποδόσεις, οι οποίες πέρα από την προσέλκυση χρηματοδότησης έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντική εξωστρέφεια και διεθνές αποτύπωμα.