Επιχειρείν

"Ζεστά" κέρδη δίνουν τα Coffee Island

Η αλυσίδα "μετρά" περισσότερα από 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Ο υποψήφιος δικαιοπάροχος είναι καλό να μετέχει στην παραγωγική διαδικασία

Το πρώτο κατάστημα Coffee Island δημιουργήθηκε το 1999 στην Πάτρα ως ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο με σύγχρονη παρουσία. Γρήγορα αγαπήθηκε από το καταναλωτικό κοινό με αποτέλεσμα το δίκτυο των Coffee Island σήμερα να αριθμεί περισσότερα από 300 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ από το 2016 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στο Λονδίνο και από τον Μάϊο του 2017 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα στο Τορόντο του Καναδά.

Η εταιρεία από το 2006 διαθέτει δικό της εργοστάσιο παραγωγής για την μεταποίηση του καφέ. Τα Coffee Island συνδυάζουν μοναδικά το παραδοσιακό καφεκοπτείο και το espresso bar με την υπηρεσία του coffee on the go και του delivery. Το 2010 έγινε επανασχεδιασμός της εικόνας των καταστημάτων στα οποία πλέον ο καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ για το σπίτι ή να απολαύσει το αγαπημένο του χαρμάνι καφέ καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Προφίλ franchisee: Το concept Coffee Island φαίνεται πως είναι σχεδιασμένο ώστε να μην είναι απαραίτητη η αυτοαπασχόληση του franchisee σε συγκεκριμένη θέση. Η δική μας προσωπική εκτίμηση είναι πως ο ιδιοκτήτης ακόμα και εάν δεν έχει συγκεκριμένο ρόλο στην παραγωγική διαδικασία ή στην εξυπηρέτηση πρέπει να φροντίζει, ώστε να δημιουργεί προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες, να ελέγχει την τήρηση των διαδικασιών λειτουργίας, αλλά και αυτών που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων (fifo κτλ), να επιβλέπει το στοκ των προϊόντων, ακολουθώντας πιστά τις διαδικασίες που υπάρχουν και να ασκεί την χρηματοοικονομική διαχείριση.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 643679 και στο e-mail [email protected] Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι www.coffeeisland.gr.

Οι πληροφορίες και τα τεχνικά στοιχεία προέρχονται από τον κ. Παναγιώτη Δραγουμάνο, οικονομολόγο - σύμβουλο ανάπτυξης επιχειρήσεων ([email protected])