Δολοφονία Λυγγερίδη: 7 συλληφθέντες στη φυλακή - 20 ελεύθεροι με όρους
Συνεχίζονται την Κυριακή 28/4 οι απολογίες 32 ατόμων
Συνεχίζονται την Κυριακή 28 Απριλίου οι απολογίες γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο. 20 εκ των συλληφθέντων αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, ενώ επτά εξ’ αυτών θα οδηγηθούν στη φυλακή, μετά τις απολογίες του Σαββάτου 27/4.
Ειδικότερα, άλλα 32 άτομα πρόκειται να απολογηθούν, σήμερα Κυριακή των Βαΐων (28/04), ενώπιον των ανακριτικών Αρχών. Εκτός από τους ανακριτές, παράλληλα έχουν οριστεί και τέσσερις εισαγγελείς, ώστε να γνωμοδοτούν μαζί με τους ανακριτές για τις προφυλακίσεις ή όχι των κατηγορουμένων.
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 7 άτομα της εγκληματικής οργάνωσης – Ανάμεσά τους και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ
Ακόμη διευθυντικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκε στη φυλακή, το Σάββατο (27/04), μετά τον 27χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «ΟΜΛΕ». Πρόκειται για τον 33χρονο Κ. Π., που είναι ανάμεσα στα πέντε πρόσωπα που κατηγορούνται ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης.
Μάλιστα, o 33χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών, ενώ αρνείται κατηγορηματικά και την κατηγορία που του έχει αποδοθεί ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να υποστηρίζει: «Μολονότι είναι εξαιρετικά επισφαλές να κριθεί το ζήτημα της ηθικής αυτουργίας με αυτό τον τρόπο, έστω και ως υπόθεση εργασίας, εμένα η διωκτική αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΙ στους φερόμενους ηθικους αυτουργούς. Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν ουχί μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό, αλλά ούτε και ως άτομο που “διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου!”».
Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν συμμετείχε καθόλου στα επεισόδια, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες και το βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίζει. Ακόμα, όπως – μεταξύ άλλων – αναφέρει στο υπόμνημα του, «το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα».
Επίσης προσθέτει: «Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οποιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική Αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει, εγώ δεν μετακινούμαι από τη θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα».
Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από κατηγορούμενο
Πρόκειται για τον κατηγορούμενο με το ψευδώνυμο «Κοκός» ο οποίος στο άκουσμα ότι κρίθηκε προφυλακιστέος, άρχισε να αυτοτραυματίζεται με μία τηλεκάρτα που είχε πάνω του.
Οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ που τον επιτηρούσαν επενέβησαν, του άρπαξαν την τηλεκάρτα και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Στη συνέχεια, ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.