Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την δημοτική αστυνομία

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα ληφθούν υπόψιν στην τελική διαμόρφωση του κειμένου
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται από σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο "Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, Απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών".

Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου  φαίνεται πως  η κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών  είναι στη λογική η Δημοτική Αστυνομία να αποκτήσει σαφείς αρμοδιότητες που θα αποβλέπουν στην ασφάλεια και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς επίσης να ενισχυθεί η στελέχωσή της.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του υπ. Μάκη Βορίδη τονίζεται ότι  ότι "η Δημοτική Αστυνομία θα συνοδεύεται από νέες και διευρυμένες αρμοδιότητες και ενίσχυση της στελέχωσής της. Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στις γειτονιές είναι προτεραιότητα και για αυτό απαιτείται αλλαγή του παρωχημένου μοντέλου αστυνόμευσης των πόλεων που ισχύει σήμερα, με μετάβαση σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις".

Δεδομένης της σπουδαιότητας του σχεδίου νόμου το υπ. Εσωτερικών ζητά τη συμμετοχή όλων στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση διατυπώνοντας απόψεις και παρατηρήσεις επί των σχετικών ρυθμίσεων.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και οι σχετικές παρατηρήσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram