ΑΣΕΠ: Πότε η νέα προκήρυξη, πότε οι εξετάσεις (1041 μόνιμοι)

Πλήρης επιβεβαίωση του workenter.gr - Δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη
Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις, οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2023. Νωρίτερα, τον προσεχή Οκτώβριο θα εκδοθεί η προκήρυξη του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022)

Πλήρη επιβεβαίωση  στο workenter.gr για τους χρόνους έκδοσης της προκήρυξης των 1041 μονίμων από το ΑΣΕΠ και της διενέργειας των γραπτών εξετάσεων παρείχε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις, οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2023. Νωρίτερα, τον προσεχή Οκτώβριο θα εκδοθεί η προκήρυξη του μεγάλου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022).

Με το δεδομένο αυτό, που πλέον επισημοποιείται, μπορούν οι υποψήφιοι να δημιουργήσουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα για την συμμετοχή στον μεγάλο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο γραπτός διαγωνισμός θα είναι στο εξής η μοναδική δυνατότητα πρόσληψης σε μόνιμες θέσεις για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Η επόμενη δυνατότητα θα είναι σε δύο χρόνια, δηλαδή το 2024.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού θα βγει περί τα τέλη Οκτωβρίου και οι αιτήσεις θα γίνουν τον Νοέμβριο.

Κατά συνέπεια, το χρονοδιάγραμμα -με βάση τα σημερινά δεδομένα- έχει ως εξής:

  • Προκήρυξη: Τέλη Οκτωβρίου 2022
  • Αιτήσεις: Νοέμβριος 2022
  • Εξετάσεις: Μάρτιος 2023

Ποιες οι καινοτομίες στον πανελλήνιο

Εκτός από την εισαγωγή του τεστ αποτελεσματικότητας ο επικείμενος γραπτός διαγωνισμός επιφυλάσσει και άλλες καινοτομίες.

Καταργείται η συνάφεια της προϋπηρεσίας. Θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία. Αυτό, στην πράξη, "ανοίγει" την προκήρυξη προς όλους τους υποψηφίους, παρέχοντάς τους ίδιες πιθανότητες επιτυχίας.

Μειώνεται κατά πολύ η μοριοδότηση της εμπειρίας. Το ανώτατο όριο εμπειρίας έδινε έως 588 μόρια. Τώρα θα δίνει έως 5 μόρια.

Ενδεχόμενα μεταπτυχιακά, εμπειρία, γνώση ξένης γλώσσας δίνουν απλώς επιπρόσθετα μόρια ως προσαύξηση στη βαθμολογία χωρίς η έλλειψή τους να αποτρέπει τη συμμετοχή.

Προσοχή!

Στο εξής οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο θα "περνούν" μόνο μέσα από γραπτές εξετάσεις. Όσοι δεν λάβουν μέρος στην 2Γ/2022 θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία τους το 2024!

Από τον κανόνα αυτό εξαιρείται η βαθμίδα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ). Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις με τη γνωστή διαδικασία προκηρύξεων "Κ".

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ.

Σημαντικό: Η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε προεγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Δηλαδή, "καπαρώσετε" μία θέση προετοιμασίας. Η εγγραφή θα γίνει μόλις βγει  η προκήρυξη και έχετε πλήρη εικόνα: αν δηλαδή περιλαμβάνεται η ειδικότητά σας στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σημειώστε ότι το πακέτο προετοιμασίας που προσφέρεται έχει την καλύτερη τιμή στην αγορά, αλλά παράλληλα προσφέρει προετοιμασία και για τις δύο δεξαμενές άντλησης μονάδων: μαθήματα και τεστ αποτελεσματικότητας.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Εκπτώσεις

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram