ΑΣΕΠ: Μόνιμοι με ειδικό τεστ και χωρίς συνάφεια

Τι αλλάζει στις προσλήψεις
Κάντε προεγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για να έχετε την καλύτερη εκπαίδευση στην καλύτερη τιμή

Ανατροπές (αλλά όχι εκπλήξεις) στον τρόπο πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Τα νέα δεδομένα θα εισαχθούν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου (προκήρυξη 2Γ/2022) για την επιλογή 1.000 και πλέον υπαλλήλων σε δήμους, υπουργεία, φορείς.

Τι αλλάζει

(1) Τεστ αποτελεσματικότητας: Εκτός από τις γραπτές εξετάσεις σε τρία μαθήματα οι υποψήφιοι θα δώσουν και "τεστ αποτελεσματικότητας". Το συγκεκριμένο τεστ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter.gr, θα είναι γραπτό και θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των ερωτημάτων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

(2) Καταργείται η συνάφεια της προϋπηρεσίας: Θα γίνεται δεκτή οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία. Αυτό, στην πράξη, "ανοίγει" την προκήρυξη προς όλους τους υποψηφίους, παρέχοντάς τους ίδιες πιθανότητες επιτυχίας. Παράδειγμα: Μπορεί να προσληφθεί ένας υπάλληλος σε θέση διοικητικού με προϋπηρεσία... γεωπόνου!

(3) Μειώνεται κατά πολύ η μοριοδότηση της εμπειρίας: Το ανώτατο όριο εμπειρίας έδινε έως 588 μόρια. Τώρα θα δίνει έως 5 μόρια. Η αλλαγή αυτή έγκειται στο ότι εισάγεται το "τεστ αποτελεσματικότητας", το οποίο πλέον γίνεται καθοριστικό για την επιτυχία.

(4) Διορισμός... 50-50: Το 50% των μονάδων του υποψηφίου θα προέρχεται από τα γραπτά (τρία μαθήματα) και το υπόλοιπο 50% από την επίδοσή του στο "τεστ αποτελεσματικότητας". Το συγκεκριμένο τεστ αναμένεται να είναι διαφορετικό για κάθε ειδικότητα.

Σημαντικό: Το workenter.gr γνωρίζει απόλυτα και... από μέσα όλες τις εξελίξεις γύρω από το καθοριστικό "τεστ αποτελεσματικότητας".

Πότε η προκήρυξη και οι εξετάσεις

Ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ προβλέπει έκδοση της προκήρυξης εντός του Οκτωβρίου. Με τα σημερινά δεδομένα επιτυγχάνεται ο στόχος.

Η διενέργεια των εξετάσεων θα γίνει -πιθανότατα- το Μάρτιο του 2023. Το ΑΣΕΠ ποτέ ιστορικά δεν έχει κάνει γραπτές εξετάσεις μέσα στο χειμώνα, φοβούμενο πιθανά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας με τα εξεταστικά κέντρα (π.χ. έγκαιρη και ασφαλής μετάβαση των επιτηρητών στα εξεταστικά κέντρα).

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα έχουν επαρκή χρόνο για να προετοιμαστούν. Ποτέ το ΑΣΕΠ δεν έκανε γραπτό διαγωνισμό με απόσταση μικρότερη των 5-6 μηνών ανάμεσα στην έκδοση και τη διενέργεια.

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ.

Αυτή την ώρα το workenter.gr σας καλεί να κάνετε προεγγραφή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Δηλαδή, να "καπαρώσετε" μία θέση προετοιμασίας. Η εγγραφή θα γίνει μόλις βγει  η προκήρυξη και έχετε πλήρη εικόνα: να δείτε δηλαδή την ύλη και αν περιλαμβάνεται η ειδικότητά σας στον επικείμενο διαγωνισμό.

Σημειώστε ότι το πακέτο προετοιμασίας που προσφέρεται έχει την καλύτερη τιμή στην αγορά, αλλά παράλληλα προσφέρει προετοιμασία και για τις δύο δεξαμενές άντλησης μονάδων: μαθήματα και τεστ αποτελεσματικότητας.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Εκπτώσεις

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram