Απογευματινά χειρουργεία: Από 300€ έως 2.000€ – Τι θα πληρώνουν οι πολίτες
Το ότι δεν δύναται να αυξήσει τους μισθούς γιατρών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς «το κράτος ξοδεύει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο» και «άρα, σε δημοσιονομικό επίπεδο δεν μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί» όπως τόνισε.
Σκοπός του αρμόδιου υπουργείου όπως ανακοινώθηκε είναι τα απογευματινά χειρουργεία να γίνουν ανταγωνιστικά των ιδιωτικών κλινικών, δηλαδή να είναι αρκετά φθηνότερα. «Δεν νομιμοποιούμε το φακελάκι, το κυνηγάμε όσο μπορούμε περισσότερο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Δείτε σχετικά: Ανατροπές στα χειρουργεία – Ενιαία λίστα ετοιμάζει με νομοσχέδιο το Υπουργείο Υγείας
Σε 6 κατηγορίες οι αμοιβές
Πολύ μικρή, μικρή, μεσαία, μεγάλη, βαριά και εξαιρετικά βαριά θα είναι οι 6 κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν το αντίστοιχο ποσό.
«Οι μικρές επεμβάσεις θα κοστίζουν 300 ευρώ, ενώ για τις εξαιρετικά βαριές το κόστος θα ανεβαίνει αλλά θα έχει πλαφόν έως 2.000 ευρώ, που είναι και το μέγιστο που θα πληρώσει ο ασθενής», ανέφερε ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους. Για τους νοσηλευτές, οι αμοιβές θα είναι μεγαλύτερες από τα 10 ευρώ την ώρα που παίρνουν για τα απογευματινά ιατρεία. Κάτι που σημαίνει ότι δεν ισχύει το ποσοστό 30% για αμοιβή που είχε αναφέρει σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο Άδωνις Γεωργιάδης τις προηγούμενες ημέρες.
Διαβάστε επίσης:
- Π. Φάληρο: Νεκρός 26χρονος πάνω σε στύλο του ΔΕΔΔΗΕ
- Ξεκίνησε το κονβόι των αγροτών για την Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.
- 17 λεπτά πριν Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Το τρίτο ακίνητο που χάνει σε δύο χρόνια
- 33 λεπτά πριν Μύκονος: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ για κύκλωμα ναρκωτικών – 5 συλλήψεις
- 1 ώρα πριν Ραφήνα: 3ωρη στάση εργασίας στα πλοία στις 26 Ιουνίου – Στους δρόμους οι ναυτεργάτες για τα πληρώματα
















