Λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη στην έκπτωτη δήμαρχο Κασσάνδρας για τον θάνατο του 19χρονου

Λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη στην έκπτωτη δήμαρχο Κασσάνδρας για τον θάνατο του 19χρονου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από αμέλεια παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης σε βάρος αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων, για την υπόθεση του δυστυχήματος στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον Αύγουστο του 2024 έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος.

Η δίωξη αφορά επτά πρόσωπα. Ανάμεσά τους βρίσκονται η έκπτωτη δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, δύο πρώην αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι που ήταν προϊστάμενοι υπηρεσιών, καθώς και δύο μηχανικοί.

Η μήνυση του πατέρα και η νέα εισαγγελική κρίση

Τα πρόσωπα αυτά είχαν μηνυθεί από τον πατέρα του 19χρονου. Η μήνυση αφορούσε, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σε σχέση με πράξεις και παραλείψεις που αφορούσαν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και την ασφάλεια του λούνα παρκ.

Αρχικά, η έγκληση είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στις διαπιστωθείσες πράξεις και παραλείψεις και στον θάνατο του 19χρονου.

Προκαταρκτική έρευνα και απαγγελία κατηγορίας

Διαφορετική άποψη είχε, ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη την προσφυγή του πατέρα κατά της προηγούμενης απορριπτικής διάταξης. Με διάταξή του είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα εγκαλούμενα πρόσωπα τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την αξιολόγηση των ευρημάτων της, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής να απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η άλλη δικογραφία για παράβαση καθήκοντος

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω πρόσωπα έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, με άλλη δικογραφία που αφορά το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και, κατά περίπτωση, της απλής συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή.

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο τέλος του έτους στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, λόγω ειδικής δωσιδικίας στο πρόσωπο της δημάρχου και μίας αντιδημάρχου.

Οι καταδίκες για τον θάνατο του 19χρονου

Για τον θάνατο του 19χρονου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών, έπειτα από πολύμηνη δίκη, καταδίκασε το περασμένο Σάββατο τέσσερα πρόσωπα σε ποινές που φτάνουν έως και τα ισόβια.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 8 ετών, η σύζυγός του, ως συνδιαχειρίστρια της επιχείρησης, σε κάθειρξη 9 ετών, ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού «Crazy Dance» σε κάθειρξη 6 ετών, ενώ ο μηχανολόγος-μηχανικός, που είχε προσκομίσει πιστοποιητικά ελέγχου λειτουργίας του μηχανήματος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr