Άρση κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Νότιο Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο νότιο Ισραήλ, η οποία είχε κηρυχθεί στις 7 Οκτωβρίου 2023, μετά την εισβολή της Χαμάς.
Η «ειδική κατάσταση» είχε επιβληθεί για να επιτρέψει στη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου να περιορίσει συγκεντρώσεις και να κλείσει συγκεκριμένες περιοχές. Αρχικά ίσχυε σε όλη τη χώρα, αλλά στη συνέχεια παρέμεινε μόνο στο νότιο τμήμα.
Η εντολή θα λήξει αύριο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά σε πάνω από δύο χρόνια που το Ισραήλ δεν θα βρίσκεται υπό ενεργή «ειδική κατάσταση».
Σε ανακοίνωσή του, ο Κατζ τόνισε ότι «αποφάσισα να ακολουθήσω τη σύσταση των IDF και να άρω, για πρώτη φορά από τις 7 Οκτωβρίου, την ειδική κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο». Πρόσθεσε ότι η απόφαση αντικατοπτρίζει τη νέα πραγματικότητα ασφάλειας στο νότιο Ισραήλ, αποτέλεσμα των αποφασιστικών ενεργειών των στρατευμάτων κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς τα τελευταία δύο χρόνια.
- 1 λεπτό πριν Φωτιά στην Αττική: Τρία μέτωπα σήμερα στο λεκανοπέδιο
- 2 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 8ΓΔ/2026: Βγήκαν τα αποτελέσματα για θέσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Από αύριο (5/6) οι ενστάσεις
- 11 λεπτά πριν Ανεμιστήρες με νερό σε 8 σταθμούς του ΗΣΑΠ, την ώρα που οι επιβάτες «βράζουν» στους συρμούς!

















