Σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ

Σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία του ΥΠΕΣ για το ΑΣΕΠ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα έχει το απόγευμα της Τρίτης στις 18:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ως αντικείμενο το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Όπως έχει δηλώσει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, πρώτη προτεραιότητα είναι «η συνεργασία με το ΑΣΕΠ ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες προσλήψεων.

ΥΠΕΣ: «Πρέπει να ενισχύσουμε το ΑΣΕΠ»

«Το ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αντικειμενικό για τις προσλήψεις, το οποίο πρέπει να το ενισχύσουμε, ώστε να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά του. Για παράδειγμα πολλά στοιχεία είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά οπότε δεν χρειάζεται να κάθεται ένας άνθρωπος να τα ελέγχει ένα-ένα αφού είναι πλέον διαθέσιμα, όπως πχ η εργασιακή του εμπειρία, ή το πτυχίο του, μπορούμε να συνδεθούμε απευθείας με το πανεπιστήμιο.

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία σημαντική επιτάχυνση και κυρίως θα περιοριστεί εκ των πραγμάτων και ο ρόλος των ενστάσεων, αφού τα δεδομένα θα συλλέγονται ηλεκτρονικά, θα είναι πιο αξιόπιστα και γρήγορα τα αποτελέσματα, χωρίς μεγάλα περιθώρια ανθρώπινου λάθους.

Οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ είναι η πρώτη προτεραιότητα, η δεύτερη είναι ο τρόπος που λειτουργεί το δημόσιο, τα βήματα που έχουν γίνει στην ψηφιοποίηση είναι σημαντικά, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, προκειμένου να κάνουμε περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και όσες υπηρεσίες λειτουργούν με φυσική παρουσία να τις περιορίσουμε σημαντικά στον όγκο των δικαιολογητικών.

Προφανώς η αξιοποίηση του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης είναι στις μεγάλες προτεραιότητες, γι’ αυτό το λόγο θα έρθει το νομοσχέδιο για το Bonus στους δημοσίους υπαλλήλους, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση σε λίγο χρονικό διάστημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να έχει ξεκάθαρους ρόλους, ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο, ξεκάθαρες ευθύνες, ξεκάθαρη οικονομική διαχείριση, ώστε όλα αυτά μαζί να φτιάξουν ένα καλύτερο περιβάλλον για να βελτιωθεί η ζωή μας και να μειωθεί η ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Η οποία ήδη έχει μειωθεί με την ψηφιοποίηση που έχει γίνει, φτάνουμε στην εποχή να πάμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα, αντί για πληροφοριακά έγγραφα, να διακινούνται οι πληροφορίες μέσω πληροφοριακών συστημάτων και αξιοποιούμε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να προχωρήσει και αυτό το στάδιο. Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις του πολίτη με το κράτος είναι σημαντικές σε όλα τα επίπεδα και θα κάνουμε το παν μαζί με τους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς ώστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας» δήλωσε ο κ. Λιβάνιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε επίσης:

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr