Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ – Αποδίδει το «Καλάθι του Πάσχα»

Σκρέκας: Στόχος το αρνί κάτω από 10 ευρώ – Αποδίδει το «Καλάθι του Πάσχα»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

«Τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», επισημαίνει αναφορικά με τη μάχη της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

«Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», πρόσθεσε στα Παραπολιτικά 90,1.

Το «Καλάθι του Πάσχα»

Για την τιμή του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα», είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε», λέγοντας πως «συζητάμε με την αγορά» και πως «οι τιμές είναι σε αποκλιμάκωση».

ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνει δηλώσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενο μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά είδη πως «το μέτρο εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν την μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδα χωρίς αποτέλεσμα».

Χωρίς αρνί το Πάσχα;

Στην παρούσα φάση, πάντως, το κόστος για το αρνί κυμαίνεται στα σούπερ μάρκετ από 11,83 ευρώ μέχρι 11,89 ευρώ το κιλό (στοιχεία 1ης.3.2024 από το e-καταναλωτής), το κατσίκι αντιστοίχως κοστίζει 11,78 έως 12,95 ευρώ το κιλό. Στο δε τσουρέκι η τιμή διαμορφώνεται από 2,39 έως 2,67 ευρώ (380 γραμμ.).

Την ώρα που ο υπουργός κάνει λόγο για κινήσεις αποκλιμάκωσης, οι κρεοπώλες αφήνουν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα δυσκολευτούν οι καταναλωτές να βρουν αρνί ή κατσίκι, καθώς φοβούμενοι, όπως λένε, το καλάθι που μπήκε στα σουπερμάρκετ, δεν προμηθεύτηκαν οι ίδιοι αρκετές ποσότητες.

Οι λόγοι:

  • μεγάλες αυξομειώσεις στις θερμοκρασίες (υψηλές θερμοκρασίες την ημέρα και απότομα χαμηλές τη νύχτα
  • πολλά μικρά αρνάκια δεν κατάφεραν να επιβιώσουν)
  • πολλοί κτηνοτρόφοι “γυρίζουν την πλάτη” στο επάγγελμα (αυξημένο κόστος)
  • Αύξηση εξαγωγών άνω του 20% λόγω του Πάσχα των καθολικών στις 31/3 (σε: Ιταλία, Ισπανία, γερμάνια και Πορτογαλία)
  • περισσότερα από 85.000 αιγοπρόβατα πέθαναν φέτος εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών

Έρχεται και φέτος το «καλάθι του Πάσχα»

Η ακρίβεια λοιπόν, φέρνει στο προσκήνιο τα γνωστά «καλάθια», με πρώτο του Πάσχα να θέλει να κάνει «πρεμιέρα» την Τετάρτη 24 Απριλίου όπου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ.

Παράλληλα, στα μέσα του μήνα, «κληρώνει» για το «καλάθι των νονών», με στελέχη του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ) να εκφράζουν την αισιοδοξία τους σε σχέση με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και φέτος.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι το συγκεκριμένο «καλάθι», πέραν των παραπάνω (δηλαδή εκτός από αρνί και κατσίκι) εμπεριείχε ακόμη σοκολατένια αβγά και τσουρέκι. Επί της ουσίας, αυτές οι τέσσερις κατηγορίες αγαθών είχαν προστεθεί στις «σταθερές» που έχει το «καλάθι του νοικοκυριού» μόνο για την πασχαλινή περίοδο.

Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr