Ψαράδες «κλείνουν» το λιμάνι του Βόλου από τη θάλασσα
Ψαράδες του Βόλου ήταν οι πρώτοι που απέκλεισαν το εμπορικό λιμάνι από τη θάλασσα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε μπλόκο και από στεριάς, καθιστώντας το λιμάνι πλήρως αποκομμένο.
Οι αγρότες, έχοντας διασχίσει με τα τρακτέρ τους την πόλη, έφτασαν στο λιμάνι όπου πραγματοποίησαν – όπως λένε – συμβολικό αποκλεισμό. Ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί τόσο στην κεντρική είσοδο του λιμανιού όσο και στην πύλη της Μπουρμπουλήθρας, όπου βρίσκονται δεμένα πέντε πλοία, επιχειρώντας να εμποδίσει την προώθηση των διαδηλωτών.
Μετά την κινητοποίηση στο λιμάνι, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου δηλώνουν αποφασισμένοι να διακόψουν τη λειτουργία του εμπορικού λιμένα.
Εκ μέρους των διαδηλωτών, ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Πάντζιος τόνισε ότι «έχουμε μαζί μας πολύ κόσμο», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε προβλήματα» και ζητώντας την απομάκρυνση των κλούβων των ΜΑΤ.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας ανέφερε ότι η Αστυνομία επίσης δεν επιδιώκει την ένταση, αλλά «υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και οφείλουμε να προστατέψουμε τις βασικές υποδομές».
Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασαν στον Βόλο αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών, ενώ αγρότες από τις περιοχές Νίκαιας, Καρδίτσας και Τρικάλων συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον κόμβο Πλατύκαμπου για να κινηθούν συντονισμένα προς το λιμάνι.

Την ίδια στιγμή, οι αλιείς συνεχίζουν τον αποκλεισμό από τη θάλασσα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στο εμπορικό λιμάνι.

- 1 λεπτό πριν Επίδομα παιδιού Α21: Έρχονται τρεις πληρωμές – Πότε θα μπουν τα χρήματα
- 21 λεπτά πριν Κως: Στο εδώλιο 48χρονος για εκδικητική πορνογραφία – Φέρεται να έστειλε γυμνές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του στην αδελφή της
- 41 λεπτά πριν Social media: Στη Βουλή η απαγόρευση για παιδιά κάτω των 15 ετών – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος ηλικίας








