Πετρέλαιο θέρμανσης: Εκτίμηση για εκκίνηση στα 1,10 – 1,15 ευρώ
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχουν ήδη διαρρεύσει με την πρόεδρο των βενζινοπολών Αττικής Μαρία Ζάγκα να αναφέρει στον ΣΚΑΪ ότι η τιμή θα κυμαίνεται στο 1,10 -1,15 ευρώ ανά λίτρο.
Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται κοντά σε μια τιμή 1,10 – 1,15 ευρώ ανά λίτρο.
Ακόμη, ανάφερε ότι «με τα σημερινά δεδομένα θα πάει στο 1,10 – 1,15 ευρώ στην Αττική, αφού οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν πέσει σε σχέση με πέρυσι».
Στη συνέχεια, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής σημείωσε ότι ο κλάδος διεκδικεί μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντί για επίδομα θέρμανσης: «Αν μειωθεί ο φόρος, τότε θα κατέβει η τιμή 20 – 25 λεπτά και θα πάει στο 0,90 για να ζεσταθεί όλη η Ελλάδα. Θα αποτελέσει και πείραμα για τα υπόλοιπα καύσιμα». Ερωτηθείσα σχετικά με τα χαμένα φορολογικά έσοδα για το κράτος, η κυρία Ζάγκα απάντησε πως «αν μειώσει τον ΕΦΚ, τότε θα αυξηθούν οι πωλήσεις και θα κερδίσει η κυβέρνηση σε φόρους. Θα χάσει το παρεμπόριο».
Διαβάστε επίσης: Σε πανικό οι αγορές πετρελαίου μετά την επίθεση του Ιράν – Πού θα φτάσουν οι τιμές
- 2 ώρες πριν Διπλές συντάξεις χηρείας για 8.500 δικαιούχους – Ποιοι θα δουν έως και 470 ευρώ παραπάνω τον μήνα
- 2 ώρες πριν Ανεπιθύμητες κλήσεις: Πότε δικαιούστε αποζημίωση 10.000 ευρώ – Όλα τα βήματα
- 3 ώρες πριν 300 ευρώ σε περισσότερους δικαιούχους: Ποιοι μπαίνουν στο ετήσιο επίδομα από το 2026








