Πεντέλη: Παίζουν με τη φωτιά περιμένοντας να "ωριμάσει" η προκήρυξη

Του Παναγή Γκιόλμα

Είχαν την ευκαιρία -όχι μία, πολλές- να κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό και δεν το έκαναν. Να είχαν, τουλάχιστον, το ανθρώπινο δυναμικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Πεντέλη.

Πριν από έξι μήνες η Γενική Γραμματεία Δασών ξεκίνησε την "προετοιμασία" προκήρυξης για την πρόσληψη 1.200 δασοπυροσβεστών, μονίμων και εποχικών. Την προηγούμενη εβδομάδα στην ερώτηση του workenter.gr σε αρμόδιο αξιωματούχο "πότε θα βγει επιτέλους η προκήρυξη;" η απάντηση ήταν αφοπλιστική και εκνευριστική: "Η προκήρυξη δεν είναι ακόμη ώριμη για έκδοση".

Μέχρι να "ωριμάσει η προκήρυξη" μπορούν οι αστυνομικοί -υπό το χειροκρότημα του Τ. Θεοδωρικάκου- να "σβήνουν" τη φωτιά με λάστιχο κήπου και ποτιστήρια.

Μέχρι να "ωριμάσει η προκήρυξη" μπορεί η Πυροσβεστική να ζητά απεγνωσμένα πιστοποιημένους εθελοντές να τη βοηθήσουν στην Πεντέλη.

Μέχρι να "ωριμάσει η προκήρυξη" μπορούν να παίζουν με τη φωτιά, τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, το φυσικό περιβάλλον.

Παρατηρώ -έχουμε τα στοιχεία- ότι είναι "ανώριμες οι προκηρύξεις" που μπορούν να βοηθήσουν τη σκληρή καθημερινότητά μας.

"Ανώριμη" φαίνεται ότι ήταν και η προκήρυξη 6Κ/2020 για την Υγεία που πήρε ΦΕΚ τον Αύγουστο του 2020 και βγήκαν αποτελέσματα στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Δεν υπήρξε καμιά διάθεση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ζητήσει από το ΑΣΕΠ -κάτι που θα μπορούσε να κάνει και να γίνει αποδεκτό- την επίσπευση των αποτελεσμάτων. Και η κ. Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ. Υγείας) επιμένει ότι για τη νέα προκήρυξη μονίμων στην Υγεία, που θα βγει το Σεπτέμβριο, θα έχουμε αποτελέσματα το Δεκέμβριο. Η κ. Γκάγκα είναι εκτός τόπου και χρόνου, αγνοεί τα βασικά στις διαδικασίες των προσλήψεων.

"Ωριμη" για έκδοση ωστόσο ήταν η προκήρυξη για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Σε χρόνο... dt, μέσα σε τρεις μήνες, βγήκαν οι προκηρύξεις και τα αποτελέσματα. Και τώρα που χρειάζονται περισσότερους αστυνομικούς τα πανεπιστήμια, για να μη χάσουν πολύτιμο χρόνο, προσλαμβάνουν επιλαχόντες αντί να κάνουν νέα προκήρυξη.

Δεν είναι "ανώριμες" οι προκηρύξεις που βοηθούν τους ανθρώπους στα δύσκολα. Είναι οι ίδιοι ανώριμοι...

Παναγής Γκιόλμας

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram