Πελώνη: ''Όχι'' της κυβέρνησης για μετακινήσεις το Πάσχα

Πότε οι επίσημες ανακοινώσεις - Το χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες δραστηριότητες
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη μαζική μετακίνηση από την Αθήνα στην επαρχία και σε covid-free περιοχές ενδεχομένως να τις επιβάρυνε

Κατηγορηματικό ''όχι'' για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα εισηγείται η κυβέρνηση σύμφωνα με την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανέφερε η κυρία Πελώνη σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση θα καταθέσει εισήγηση ώστε μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι "ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα'', κάτι που ''θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής".

"Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» διευκρίνισε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος σημείωσε ότι μια ενδεχόμενη μαζική μετακίνηση από την Αθήνα στην επαρχία και σε covid-free περιοχές ενδεχομένως να τις επιβάρυνε.

μετακινήσεις

Πότε ανοίγουν οι άλλες δραστηριότητες

Για το Πάσχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι "η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι''.

Σχετικά με το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτοκόλλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram