Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΕΠΟΠ 2021: Αντίστροφη μέτρηση στις αιτήσεις - Απαντήσεις για την υποβολή

«Γρίφος» για πολλούς υποψηφίους οι υγειονομικές εξετάσεις - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Οι μηνιαίες απολαβές των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) ξεκινούν από τη βάση των 840 ευρώ καθαρά

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2021: Κλείνει η υποβολή αιτήσεων – Έως αύριο Πέμπτη 22 Απριλίου η προθεσμία

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις ΕΠΟΠ στις ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις προκηρύξεις.

Τονίζεται ότι οι μηνιαίες απολαβές των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) ξεκινούν από τη βάση των 840 ευρώ καθαρά. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της υπηρεσίας Διορισμός Τώρα και του workenter.gr, φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί "κομφούζιο" με το πότε ακριβώς πρέπει να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις οι υποψήφιοι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ).

Κατά την επικοινωνία μας με το ΥΠΕΘΑ, σαφείς απαντήσεις για το θέμα δεν ήταν σε θέση να δώσουν ούτε τα πιο επιτελικά γραφεία του υπουργείου. Και όταν λέμε "επιτελικά", πιο "επιτελικά" δεν γίνεται...

Εντέλει, η λύση βρέθηκε, για το εάν ένας υποψήφιος πρέπει ή δεν πρέπει να έχει κάνει ιατρικές και υγειονομικές εξετάσεις έως τις 22/4 (ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων).

Όπως μας είπαν από το τμήμα που εξέδωσε τις προκηρύξεις ΕΠΟΠ, ισχύουν τα εξής:

(1) Αν ένας υποψήφιος κάνει υγειονομικές εξετάσεις μετά τις 22/4 δεν θα κοπεί. Ωστόσο, όσο πιο σύντομα κάνει τις εξετάσεις τόσο καλύτερα, δεδομένου ότι δεν θα βρει εύκολα ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία λόγω covid. 

(2) Οι υγειονομικές εξετάσεις γίνονται από την ημέρα έκδοσης των προκηρύξεων (22/3 για τον Στρατό Ξηράς) έως την ημέρα που οι προσωρινά επιτυχόντες (αποτελέσματα) κληθούν από τις επιτροπές.

(3) Τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στην εφαρμογή των ΕΠΟΠ. Γι΄ αυτό όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει καθημερινά να μπαίνουν, με τον κωδικό τους, στην εφαρμογή των ΕΠΟΠ για να βλέπουν εάν υπάρχει κάποια ανακοίνωση (αποτελέσματα ή πρόσκληση).

(4) Για περεταίρω εξετάσεις θα κληθεί ο τριπλάσιος αριθμός των διατιθέμενων θέσεων (δηλαδή 4.800). Αυτοί είναι που θα πρέπει να κάνουν τα υγειονομικά, ψυχοσωματικά, αθλητικά. Το ποιοι θα είναι οι 4.800 θα γίνει γνωστό με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων (ξαναδείτε το σημείο 3). 

(5) To τεστ covid πρέπει να γίνει 72 ώρες πριν από την πρώτη μέρα παρουσίασης. Προσοχή: Αν δεν είναι μοριακό, αλλά rapid, ο υποψήφιος δεν πρέπει να μην το αφήσει τελευταία στιγμή. Αν το το 1ο τεστ rapid να βγει θετικό (κάτι που συμβαίνει) θα πρέπει να υπάρχει χρόνος -εντός των 72 ωρών- για να κάνει ο υποψήφιος και 2ο τεστ rapid. 

Αιτήσεις ΕΠΟΠ 2021 - Ολόκληρες οι προκηρύξεις

Για 1000 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Στρατό Ξηράς, οι αιτήσεις υποβάλλονται στο https://epop.army.gr/

Για 300 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Πολεμικό Ναυτικό, αιτήσεις στο https://epop.hellenicnavy.gr/

Για 280 θέσεις  ΕΠ.ΟΠ. στην Πολεμική Αεροπορία, αιτήσεις στο https://epop.haf.gr/

Για 20 θέσεις ΕΠ.ΟΠ. στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμων, αιτήσεις στο https://epopnom.army.gr/