Παράταση για προσλήψεις ΟΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις (1.223 θέσεις)

Η νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών
Η σύμβαση των 1223 νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι για 3 συν 3 χρόνια

Παράταση για τους υποψήφιους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και τις 1223 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Στρατός Ξηράς.

Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων μόνο για το Στρατό Ξηράς -μέχρι στιγμής- ορίζεται η 14η Οκτωβρίου αντί της Παρασκευής, 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει ανακοινώσει αύξηση των θέσεων  (αρχική προκήρυξη: 200 θέσεις – τροποποίηση: επιπλέον 33 θέσεις) Οπλιτών και εφέδρων. Έτσι ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων ανέρχεται στις 1.223 θέσεις για νέα στελέχη.

Η σύμβαση των 1223 νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι για 3 συν 3 χρόνια.

Έχουν ήδη δημοσιευθεί τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • 755 θέσεις  οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις)
  • 233 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
  • 235  θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΝ)

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τους ενδιαφερόμενους οπλίτες ή έφεδρους που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα και ενδιαφέρονται για ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, αναμένεται να τροποποιηθεί και τα υπόλοιπα Σώματα. Όσες αιτήσεις πάντως υποβληθούν μετά από αυτήν την οριστική ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση παράτασης (Στρατός Ξηράς).

Δείτε εδώ τις προκηρύξεις

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram