Παγκόσμιος τρόμος: Το Ιράν μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία

Ανησυχία προκαλούν οι αναφορές για τη μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία, με σκοπό να αξιοποιηθούν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για τον κίνδυνο που απειλεί την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας καταδίκασαν σθεναρά τις μεταφορές ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία. Παράλληλα, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο την επιβολή κυρώσεων στην αεροπορική εταιρεία Iran Air.
«Επικίνδυνη κλιμάκωση από Ρωσία και Ιράν»
Σε κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας αναφέρεται πως «η πράξη αυτή είναι μια κλιμάκωση εκ μέρους και των δύο, του Ιράν και της Ρωσίας, και μια απευθείας απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια».
Οι τρεις χώρες θα προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες, προκειμένου ν’ ακυρώσουν τις διμερείς συμφωνίες με το Ιράν στον τομέα των αερομεταφορών, καλώντας την Τεχεράνη να διακόψει άμεσα κάθε είδους υποστήριξή της προς τη Ρωσία στον πόλεμό της με την Ουκρανία.
Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε, αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία παρέλαβε βαλλιστικούς πυραύλους από την Τεχεράνη, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει πιθανώς στην Ουκρανία εντός των επόμενων εβδομάδων.
Παράλληλα με την ανακοίνωση αυτή, που έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βρετανία, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης νέες κυρώσεις, μεταξύ άλλων και στην αεροπορική εταιρεία Iran Air.
Άντονι Μπλίνκεν: Απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη
Η Τεχεράνη έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σύντομα στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την κλιμάκωση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία έχει ήδη παραλάβει αποστολές αυτών των πυραύλων και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες εναντίον ουκρανικών στόχων.
Διαβάστε επίσης:
- 5 λεπτά πριν Νταντάδες της Γειτονιάς: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για voucher έως 500 ευρώ τον μήνα – Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση
- 16 λεπτά πριν Συντάξεις Ιουλίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
- 25 λεπτά πριν ΔΕΗ: Νέες ευκαιρίες εργασίας εκτός ΑΣΕΠ σε 7 ειδικότητες – Πού θα γίνουν οι προσλήψεις


















