Νέα ηλεκτρική διασύνδεση Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας από τον ΑΔΜΗΕ
Ο ΑΔΜΗΕ προχωρά στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο της νέας καλωδιακής διασύνδεσης υψηλής τάσης μεταξύ Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας. Στη διαγωνιστική διαδικασία εκδήλωσαν ενδιαφέρον εταιρείες από Ελλάδα, Ιταλία και Κίνα, ενώ ανάδοχος αναδείχθηκε η FULGOR Α.Ε., με τίμημα 61,19 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για την τρίτη διασύνδεση της Κέρκυρας με το ηπειρωτικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο θα ενισχύσει την ασφαλή ηλεκτροδότηση του νησιού σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Παράλληλα, θα αναβαθμίσει την τεχνική επάρκεια και αξιοπιστία του συστήματος στην Ήπειρο.
Η διασύνδεση περιλαμβάνει καλωδιακό σύστημα υψηλής τάσης 150 kV, με 17 χλμ. υποβρύχιας και 4 χλμ. υπόγειας όδευσης, καθώς και οπτικές ίνες σε όλο το μήκος της. Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται εντός 24 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.
- 2 λεπτά πριν Ανακαίνιση Κατοικίας: Επιδότηση έως 95% – Ποιοι δικαιούνται, πώς κάνουν αίτηση
- 17 λεπτά πριν Αγροτικό πετρέλαιο: Φθηνότερο κατά 50,84 λεπτά το λίτρο από 1η Νοεμβρίου – Οι δικαιούχοι
- 32 λεπτά πριν ΑΣΕΠ – Αναπληρώσεις: Μόνιμοι διορισμοί για αποφοίτους ΥΕ σε 44 φορείς









