Νέα Δημοκρατία: Ο Καλογερόπουλος στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Τα κατορθώματα του νέου βουλευτή της κυβέρνησης
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ως πρώτος επιλαχών στον Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, αναμένεται να πάρει τη βουλευτική έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στις εκλογές του Ιουνίου, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κατέλαβε την έκτη θέση, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Γιάννη Λοβέρδο (οι οποίοι κατέλαβαν και τις έδρες) και Μαρία Συρεγγέλα.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: “EKTAKTO! Παραιτείται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης – Αποχωρεί από την πολιτική”
Επειδή όμως ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε την έδρα του Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών, ορκίστηκε τελικά βουλευτής η νυν γραμματέας της ΝΔ. Έτσι, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έγινε ο πρώτος επιλαχών.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπως και μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής του κόμματος.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: “Μητσοτάκης για Βαρβιτσιώτη: «Με λυπεί η απόφασή του» να αποχωρήσει”
Επίσης ήταν υποψήφιος και στις βουλευτικές εκλογές του 2019, χωρίς ωστόσο να καταφέρει και πάλι να εκλεγεί.
Δημήτρης Καλογερόπουλος: Η πολιτική του σταδιοδρομία
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος για πρώτη φορά ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 1992, όπου και τοποθετήθηκε Νομάρχης Πρεβέζης, σε ηλικία 30 ετών.
Διετέλεσε Δήμαρχος Αιγάλεω για οκτώ συνεχόμενα έτη από το 2002 έως και το 2010. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής – ΤΕΔΚΝΑ από το 2007 έως το 2011 και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα, μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Οργάνωσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ελαιώνα (ΣΟΔΑΕ).
Από το 2004 έως το 2009 προχώρησε όλες τις μεμωνομένες πράξεις εφαρμογής, σύμφωνα με το Νόμο, για τον Ελαιώνα, απ’ όπου σήμερα προχωρά η δημιουργία των Νέων ΚΤΕΛ.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
Το 2012, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έως το 2014.
Το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονιστής του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των αποβλήτων.
Από το 2007 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών έως και σήμερα.
Στη θητεία του, έχει εκλεγεί τρεις φορές Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στην Επιτροπή των Περιφερειών και 4 φορές Αντιπρόεδρος της ΕτΠ.
Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας επί σειρά ετών.
Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων (ΝΑΤ),
Πρόεδρος της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΕτΠ για την Σερβία.
Συμμετείχε στην Επιτροπή «Ιθαγένεια, διακυβέρνηση, θεσμικές και εξωτερικές υποθέσεις» (CIVEX), στην Επιτροπή «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια» (ENVE), στην Ομάδα εργασίας για τα Δυτικά Βαλκάνια, στην Ομάδα Εργασίας για την Τουρκία και την Eυρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση (ARLEM) και ήταν εισηγητής σε μια σειρά σημαντικών γνωμοδοτήσεων της ΕτΠ.