Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
    Ροή ειδήσεων
    Όλες οι κατηγορίες
  • Σημαντικά
  • ΑΣΕΠ
    • ΑΣΕΠ Προσλήψεις
    • ΑΣΕΠ Γραπτός Διαγωνισμός
    • Προσλήψεις σε Νοσοκομεία
    • ΑΣΕΠ Προκηρύξεις
    • ΑΣΕΠ Διορισμοί
  • Επικαιρότητα
    • Ευρωεκλογές
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Διεθνή
    • Lifestyle
    • Αθλητικά
  • Ιδιωτικός Τομέας
    • Θέσεις εργασίας
    • Εργασιακά Νέα
    • Εργασία στο Εξωτερικό
    • Ιδιωτική ασφάλιση
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
    • Επιδόματα
    • Επίδομα Παιδιού
    • ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ Κατάρτιση
  • Συντάξεις
  • Εκπαίδευση
    • Εκπαιδευτικά νέα
    • Μεταπτυχιακά
    • Υποτροφίες
  • Επιχειρείν
    • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Προγράμματα
    • Αγροτικά νέα
  • Απόψεις
Αρχική σελίδα / Επικαιρότητα / Πολιτική
Πολιτική

Μητσοτάκης: 1.500 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης και των «δασοκομάντο» της ΕΜΟΔΕ

Μητσοτάκης: 1.500 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες
Ομάδα Workenter
31/08/2023 | 16:18
Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης Προσλήψεις Πυροσβεστική Πυροσβεστικό Σώμα
Μητσοτάκης: 1.500 προσλήψεις σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες

Την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δρομολογούνται άμεσα οι προσλήψεις 500 δασολόγων για τη στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα, το Πυροσβεστικό Σώμα πρόκειται να ενισχυθεί με 1.000 νέους πυροσβέστες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη πρόσληψης νέων εποχικών πυροσβεστών ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των «δασοκομάντο» της ΕΜΟΔΕ.

Δείτε: Πυροσβεστική: Μόνιμες προσλήψεις με διαδικασίες «fast track»

Οι σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«…Και να αναφέρω μόνο ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα από τις τεχνολογικές καινοτομίες που δρομολογούνται από την Πολιτική Προστασία στα πλαίσια του Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ».

Παραπάνω από 100 drones που θα μπορούν να παρακολουθούν ευαίσθητα σημεία, πολλές φορές και με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να μπορούμε να ενημερωνόμαστε αμέσως για μια εστία φωτιάς όταν εκδηλωθεί. Αισθητήρες μέτρησης θερμοκρασίας, κάμερες σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και στα δάση υψηλού κινδύνου. Οφείλουμε να έχουμε καλύτερες δορυφορικές εικόνες, θα είμαστε συνδρομητές σε προηγμένα δορυφορικά συστήματα καταγραφής θερμότητας που θα μας δίνουν πιο κοντά σε real time ενημέρωση για την πορεία μιας πυρκαγιάς.

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Νέες προσλήψεις. Ναι, χρειαζόμαστε και νέους πυροσβέστες. Πεντακόσιοι δασολόγοι, οι προσλήψεις δρομολογούνται άμεσα, 1.000 πυροσβέστες, νέο εποχικό προσωπικό. Θα χρειαστούμε μια ενίσχυση ειδικά της Δασικής Υπηρεσίας, η οποία είχε να κάνει προσλήψεις… Δεν θυμάμαι να έγιναν προσλήψεις δασικών επί δικών σας ημερών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα να μπορεί να αφιερώνει μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου του το χειμώνα, που ασχολείται πρωτίστως με τις αστικές πυρκαγιές, σε προληπτικές δράσεις μέσα στο δάσος.

Όπως είπα, αύξηση του αριθμού των δασοκομάντος οι οποίοι παρεμβαίνουν μέσα στα δάση. Μεγαλύτερος ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιτήρηση, κυρίως των ακριτικών περιοχών, για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών.

Μια σημαντική αναδιάταξη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Σήμερα είναι 31 του μηνός, η χώρα καταθέτει την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης και στρέφει περισσότερους πόρους, παραπάνω από 200 εκατομμύρια, σε δράσεις πρόληψης και προστασίας. Τονίζω, βέβαια, ότι αυτοί οι πόροι είναι one-off. Μετά θα πρέπει να βρούμε αντίστοιχους πόρους για να υποστηρίζουμε αυτές τις δράσεις στο μέλλον.

Ψηφιακή πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο, που θα εντοπίζει ακαθάριστα οικόπεδα και θα μπορεί να καταλογίζει και αυτόματα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη και στο Δήμο που αδιαφορεί.

Ενίσχυση των πολιτικών των αναδασώσεων, αλλά, τονίζω πάλι, στοχευμένα, διότι τα δάση τα οποία καίγονται είναι πρωτίστως δάση τα οποία θα μπορέσουν να ξαναγεννηθούν υπό μια βασική προϋπόθεση: ότι θα φροντίσουμε, όπως το κάναμε στην Εύβοια πολύ πετυχημένα, να τρέξουμε γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά και τα αντιπλημμυρικά έργα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τα εδάφη και να διευκολύνουμε τη φυσική αναγέννηση…».

Διαβάστε επίσης:

Έβρος Pass ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Θέλει τουρισμό στα καμμένα


Σχετικά άρθρα

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Δανία;» – Ηχηρή παρέμβαση Γεωργιάδη
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Δανία;» – Ηχηρή παρέμβαση Γεωργιάδη
ΠΑΣΟΚ: «Παρών» στο άσυλο, «όχι» από Δούκα
ΠΑΣΟΚ: «Παρών» στο άσυλο, «όχι» από Δούκα
Μητσοτάκης στο TikTok: Έως 2.500€ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Μητσοτάκης στο TikTok: Έως 2.500€ το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Περισσότερες ειδήσεις
Όλες οι πολιτικές ειδήσεις. Ενημέρωση σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, την πολιτική ασφαλείας της ΕΕ και τη διπλωματία.
«Ομάδα Πολιτών»: Προπομπός για κάλεσμα σε Καραμανλή – Σαμαρά να ιδρύσουν κόμμα
«Ομάδα Πολιτών»: Προπομπός για κάλεσμα σε Καραμανλή – Σαμαρά να ιδρύσουν κόμμα
10/07/2025 | 16:50
Χρυσοχοΐδης για εγκληματικότητα: «Τέλος στην Ανομία!»
Χρυσοχοΐδης για εγκληματικότητα: «Τέλος στην Ανομία!»
10/07/2025 | 16:40
91 προσωπικότητες «ψήνουν» Σαμαρά-Καραμανλή για νέο κόμμα
10/07/2025 | 15:32
Μητσοτάκης από Ρώμη: Στήριξη της Ελλάδας στην Οδησσό-Βίντεο
10/07/2025 | 15:16
Δήμος Δέλτα: Σοκ δήλωση Δημητριάδη περί “ευχαρίστησης στον βιασμό”
10/07/2025 | 14:39
Υπόθεση εκβιασμού Ζέττας Μακρή: Τι κατέθεσε η βουλευτής
Υπόθεση εκβιασμού Ζέττας Μακρή: Τι κατέθεσε η βουλευτής
10/07/2025 | 14:35
Τροπολογία Θεοδωρικάκου: Τέλος στα ανενεργά επενδυτικά σχέδια
Τροπολογία Θεοδωρικάκου: Τέλος στα ανενεργά επενδυτικά σχέδια
10/07/2025 | 14:18
Όλη η Αριστερά ενωμένη απέναντι στη Τροπολογία Πλεύρη
Όλη η Αριστερά ενωμένη απέναντι στη Τροπολογία Πλεύρη
10/07/2025 | 13:28
Μαρινάκης για τρίμηνη αναστολή αιτήσεων ασύλου: «Αναγκαία απόφαση για το καλό της χώρας»
Μαρινάκης για τρίμηνη αναστολή αιτήσεων ασύλου: «Αναγκαία απόφαση για το καλό της χώρας»
10/07/2025 | 13:00
workenter.gr - Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Ταυτότητα
Μενού
  • Ειδήσεις ΑΣΕΠ
  • Εργασία TV
  • Επικαιρότητα
  • Ιδιωτικός Τομέας
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
  • Εκπαίδευση
  • Επιχειρείν
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Όροι χρήσης
  • Πoλιτική Cookies
  • Cookies Banner
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Διαφήμιση
Εγγραφείτε στο newsletter
Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Subscription Form
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
© Aπαγορεύεται χωρίς γραπτή άδεια της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ», η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλως πως, τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, κατά παράφραση ή διασκευή, κάθε είδους υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα www.workenter.gr.
© GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
© Copyright 2025 Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Developed by Webartstudio.gr